Ligito Kernagio ir Lainiaus koncertas „TAU: pirmyn į 90-uosius!“

Kūrybines pajėgas scenoje suvienijo du seni lietuviškos muzikos vilkai Lainius (Laimontas Dinius) ir Ligitas Kernagis. Abu jie, buvę kolegos ir Seime, muzikos gerbėjus pakvietė į naują koncertinę programą, kuri Lietuvos populiariosios muzikos scenoje išsiskiria dainų originalumu, įvairove bei konceptualumu.

Išskirtinis Lainiaus kūrybos bruožas – originalūs, nuotaikingi ir gilūs tekstai, įvairi, melodinga, uždeganti ir nemonotoniška muzika.

Didžioji dalis abejingų nepaliekančios koncertinės programos – puikiai dar iš auksinių „Rondo“ laikų žinomi Lainiaus hitai, skambantys naujai ir galingai. Tai tokios dainos kaip „Laukų gėle“, „Viskas gerai“, „Aš ateisiu“, „Atsiprašau“ ir, žinoma, naujausi hitai „Kitos durys“, „Gera diena“ bei pasirodymą vainikuojanti „Tau“ – ši daina dėl savo popliarumo įrašyta į „Lietuvos rekordų knygą“.

Pasak Lainiaus, koncerto idėja – padaryti dvigubai geresnį šou. Tai bus 2 val. koncertas. „Užsienyje tai įprasta praktika, kai kelios grupės ar atlikėjai koncertuoja vienoje programoje. Lietuvoje tai vyksta rečiau, ko gero, ir dėl finansinių priežasčių. Juk dažnas atlikėjas ar grupė galvoja, kad viskas geriausiai dalijasi iš vieno, – šmaikštavo šiaulietis Lainius. – Tačiau esmė ta, kad mes ne vien tik komerciniais sumetimais tai darome. Turime ir sentimentų. 90-ųjų laikmetis mus nukelia į gražiausius prisiminimus.“

Garsus dainininkas ir kūrėjas sakė, kad originaliai atlieka tik savo kūrybos dainas. Anot jo, viskas sukasi ratu. Istorija, mados, muzikos stiliai praeina ir vėl sugrįžta. Taip esą ir turi būti. Tačiau bėdos prasideda tada, kai vyksta aklas atkartojimas. Jis gali būti netgi techniškai gražesnis, tačiau tokia muzika ir dainos niekada neturės gilumos, liaudiškai kalbant, dūšios. „Kai jauni atlikėjai perdainuoja mūsų legendines dainas, pavyzdžiui, „Broli neverk!“, kuri susijusi su 1991 m. Sausio įvykiais, „Atsiprašau“, „Tau“, kartais dainos sudainuojamos labai švariai, tačiau jos yra be dvasios. Išimčių, žinoma, būna, tačiau išimtys, kaip sakoma patarlėje, tik patvirtina taisyklę. Atlikėjas, kuris gimdė kūrinį, geriau žino ir jaučia, ką nori pasakyti. Ir visa tai kūriniui suteikia daugiau gyvumo. Jau kelis koncertus su Ligitu darėme, žmonės tai pajunta. Ir tas abipusis ryšys su klausytoju atsiranda visiškai kitoks“, – sakė Lainius.

Kartu su Lainiumi scenoje pasirodysiantis L. Kernagis sakė: „Tiek aš, tiek Lainius turime savo didelę koncertinę programą. Prieš dešimtmetį buvome partneriai ir politikoje, dabar abu suvienijome jėgas scenoje. Tai bus jungtinis koncertas, sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoji dalis yra mano, kitoje dalyje pasirodys Lainius.“ Muzikantas teigė, kad abu jie į programą surinko geriausias savo dainas. „Čia ir yra mūsų koziris: žmonėms juk reikia ne vien klausytis, bet ir kartu padainuoti, nes visos koncerte nuskambėsiančios dainos yra iki kaulų smegenų girdėtos. Ir galiu pasigirti, jog aš dainuoju išskirtinai tik savo kūrybos dainas. Nedainuoju nė vienos svetimos, – tikino L. Kernagis. – Tiesiog ateikite į koncertą ir pamatysite, kiek jame geros energijos. Gal toje senojoje muzikoje buvo daugiau nuoširdumo…“

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas