Konferencijoje kalbama ir dalijamasi patirtimi apie vaikų fizinį aktyvumą

Ketvirtadienį į Utenos STEAM centrą atvyko nemažas būrys ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų ne tik iš Utenos, bet ir kitų aplinkinių rajonų. Čia vyko respublikinė ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų metodinė-praktinė konferencija „Fizinio aktyvumo formulė ikimokykliniame ir priešmokykliniame amžiuje“.

Šioje konferencijoje didžiausias dėmesys buvo skiriamas fizinio aktyvumo galimybėms, čia buvo dalijamasi fizinio aktyvumo formule, kalbama ir diskutuojama apie kompetencijų ugdymą ir vaikystės džiaugsmo patyrimus per judumą, taip pat vyko ir praktinės veiklos bei dalijamasi praktiniais patarimais ir t. t.

Konferencijos dalyvius pasveikinti iš Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdžio atskubėjęs Tarybos narys ir Utenos daugiafunkcio sporto centro direktoriaus pavaduotojas sportui ir renginiams Vitalijus Šeršniovas teigė, jog sportas žmonių gyvenime turėtų užimti svarbią vietą. „Tik suaugęs ir įgijęs gyvenimiškosios patirties supratau, kad fizinis aktyvumas labai reikšmingas gyvenime“, – pabrėžė V. Šerniovas ir pateikė pavyzdį. – Šiemet kone 2 tūkst. medalių buvo išdalyta vaikams, kurie apėjo ar apibėgo mokyklos stadioną. Šioje akcijoje dalyvavo didelė visuomenės dalis. Kadangi buvo išdalyta labai daug medalių, tai galbūt ir bus toji formulė fizinio aktyvumo link“.

Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė dėkojo visai ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo bendruomenei, kuri stengiasi, jog jaunoji karta augtų ir sveika, ir aktyvi. „Gyvenimas – tai tarsi važiavimas dviračiu. Jei norima išlaikyti pusiausvyrą, reikia judėti į priekį“, – Alberto Einšteino žodžiais į susirinkusiuosius kreipėsi A. Gaidienė.

Šios konferencijos koordinatorė – Utenos vaikų lopšelio–darželio „Gandrelis“ vadovė Diana Kraujalienė.

Laikraščio „Utenos diena“ inf. Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas