Per sezono atidarymo šventę bus renkamas kupranugarių mažylės vardas

Balandžio 30 dieną per Lietuvos zoologijos sode Kaune vyksiančią sezono atidarymo šventę jo lankytojai galės ne tik pamatyti čia vos prieš kelias savaites gimusią kupranugarių mažylę, bet ir išrinkti jai vardą.

Mažylės motina Gražuolė į Kauną buvo atvežta 2014 m. rudenį į porą kupranugariui Feniksui, sutarus su Čekijos Mierlo zoologijos sodu. Šios poros jauniklė, kurią Gražuolė atsivedė po 13 nėštumo mėnesių, yra labai vertinama, nes dvikupriai kupranugariai – pasaulyje sparčiai nykstanti ir saugoma gyvūnų rūšis. Nors šie gyvūnai priskiriami porakanopių būriui, tačiau žengdami į žemę remiasi ne kanopomis, bet padų pagalvėlėmis. Dvikupriai kupranugariai gana ilgai gali ištverti be vandens ir maisto, nes pasinaudoja kuprose susikaupusiomis riebalų atsargomis.
Šiuo metu Lietuvos zoologijos sode gyvena net penki kupranugariai. Tai patinas Feniksas, patelės Maša ir Gražuolė bei dvi jauniklės – Mašos metinukė Mūza ir balandžio 4-ą gimusi Gražuolės mažylė.
Šeštadienį Lietuvos zoologijos sodas vasaros sezoną pradės jau 77-ą kartą. Sezono atidarymo proga bilietas lankytojams kainuos tik tris eurus.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas