Jaunieji miško bičiuliai rungsis tarptautiniame konkurse

Aukštaitijos nacionalinio parko Bitininkystės muziejuje vyko Jaunųjų miško bičiulių tarptautinio konkurso „Jaunimas Europos miškuose“ nacionalinis turas. Iš devynių besivaržiusių komandų tik viena buvo išrinkta atstovauti Lietuvai tarptautiniame konkurse.

Pirmą vietą ir teisę rudenį varžytis su kitomis pasaulio komandomis iškovojo Raseinių Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos jaunųjų miško bičiulių komanda „Jaunuolynas”. II vietą užėmė Prienų „Žiburio” gimnazijos „Žiburiukai“, o III vietą – Vilniaus r. Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos miško bičiuliai „Lūšiukai“.

Konkurso „Jaunimas Europos miškuose“ tikslas – didinti jaunų žmonių žinias apie miškininkystę, tvarų miško naudojimą, supratimą apie miškų ekosistemas skirtingose Europos šalyse. Tarptautinis „Jaunimas Europos miškuose“ konkursas taip pat vyks Lietuvoje – rugsėjo 19-22 dienomis.

Jaunųjų miškininkų žinias keliose rungtyse tikrino komisija, kurią sudarė Lietuvos miškininkų sąjungos, Aplinkos ministerijos, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, VĮ Valstybinių miškų urėdijos Ignalinos regioninio padalinio ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. Iš pradžių Jaunieji miško bičiuliai pristatė parengtus „namų darbus“ pagal temą „Miškų kirtimai. Teigiami ir neigiami aspektai”, vėliau moksleiviai atsakinėjo į testo klausimus. Konkursantų laukė ir praktinė užduotis Aukštaitijos nacionalinio parko miške.

Pasak komisijos narių, visos konkurse dalyvavusios Jaunųjų miško bičiulių komandos pasirodė labai gerai, nustebino jų puikios žinios apie miškininkystę ir miškus Europoje.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas