Akcija „Lydeka 2016“: brakonieriai sėkmingai „prisižvejojo“… baudų

Dar kelios dienos – ir jau bus galima žvejoti lydekas. Iki balandžio 20 dienos šalies vandens telkiniuose dar draudžiama gaudyti šias žuvis, tačiau drąsūs žvejai, nepaisydami jokių draudimų, ryžtasi šiam žingsniui: čiupę valtį, draudžiamus prietaisus, išsiruošia į pavasarinę žvejybą ir visai pamiršta apie gresiančias solidžias baudas.

Neseniai Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai aiškinosi, kaip mūsų apskrities gyventojai laikosi draudimo žvejoti lydekas.
Pirmasis toks drąsuolis žvejys buvo sučiuptas Ignalinos rajone, Padysnio hidroelektrinės tvenkinyje. Čia besidarbuojantis A. R., kuris jau buvo pasistatęs du tinklus, svajojo apie gardžią vakarienę, mat tinkluose spurdėjo lydekaitė, lynas, keli karšiai, raudžių ir kuojų. Netikėtai pamatęs pareigūnus žvejys nesitikėjo jų vizito, o labiausiai nesitikėjo gauti nemenkos baudos. Pareigūnai paskaičiavo, kad už pagautą grobį vyriškiui teks atlyginti 560 eurų. Pagauta žuvimi nespėjusiam pasidžiaugti A. R. teko atsisveikinti ir su žvejybos rakandais – gumine valtimi ir tinklais.
Kiti du drąsūs žvejai Epidemio ežere (Zarasų r.) vis dairėsi į tinklus. Tądien jiems pasisekė – šešiais tinklais ištraukė 13 lydekų, 1,5 kg karosų ir tiek pat kuojų. Tačiau džiaugsmas truko neilgai. Nesitikėdami pareigūnų vizito, šie žvejai valtimi išplaukė į ežerą ir grįžo su dviem maišais tinklų, tad iškart ir buvo sulaikyti.
Pagautos žuvys jiems kainuos ypač brangiai: teks atlyginti daugiau kaip 2 tūkst. eurų baudą už gamtai padarytą žalą, netekus valties dar reikės susimokėti ir administracinę baudą iki 289 eurų,
Nors ungurine gaudykle upelyje, esančiame Ignalinos rajone, grobio ieškojusiam zarasiškiui nepavyko pagauti žuvų, nuo piniginės baudos vistiek nepavyks išsisukti. Už šiurkštų mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą skirta bauda nuo 115 iki 289 eurų.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas