Už dalyvavimą akcijoje – išvykos į krepšinio rungtynes

Utenos Dauniškio gimnazijos gimnazistai jau antrus metus dalyvauja socialinėje akcijoje „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”, renka pavojingas atliekas – perdegusias dujošvytes lemputes, mobiliuosius telefonus, senas baterijas bei nebenaudojamą elektroninę įrangą ir jas atiduoda perdirbti. Akciją organizuoja ir vykdo Elektronikos platintojų asociacija (EPA), krepšinio klubai Kauno „Žalgiris”, Vilniaus  „Lietuvos Rytas” ir Klaipėdos „Neptūnas”, UAB „Žalvaris”, VšĮ „Ekošviesa”, AB „Danske Bank” bei Lietuvos žurnalistų sąjunga.

„Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!” projekto tikslas – iš anksto formuoti jaunosios vartotojų kartos įpročius atsakingai rūšiuoti visas atliekas. Socialinė akcija vyko keliais etapais. Už pirmos vietos laimėjimą etape Utenos Dauniškio gimnazijos gimnazistams akcijos partneriai dovanojo bilietų į „Lietuvos Ryto” bei „Žalgirio” krepšinio rungtynes. Po varžybų gimnazistai susitiko su krepšininkais bei įsiamžino bendroje nuotraukoje.
Mokinių įspūdžiai pasibaigus rungtynėms:
Aistė M.: „Džiaugiuosi, kad galėjau pamatyti krepšinio rungtynes. Stebėti kiekvieną metimą iš arti, o po rungtynių pabendrauti su savo mėgstamiausios komandos krepšininkais. Nuostabiai praleidau dieną!”.
Karolina V.: „Didžiuojuosi, kad mūsų gimnazistai laimėjo šią svarbią akciją,  kad krepšinio varžybas galėjau žiūrėti ne per TV, o „gyvai”. Įspūdinga buvo kartu su minia žmonių džiaugtis kiekvienu įmetimu, o varžybų rezultatus iš naujo aptarti autobuse”.
Karolina K.: „Kauno „Žalgirio” arenoje labai gerai praleidau laiką, buvo įdomu pamatyti rungtynes”.
Monika V.: „Esu labai laiminga, kad turėjau galimybę stebėti krepšinio varžybas, kuriose žaidė mano mėgstamiausia krepšinio komanda „Žalgiris”. Dar kartą sveikinu krepšininkus su pergale! Norėčiau padėkoti mylimai komandai už dėmesį mums, fotosesiją ir autografus…”.
Rita M.: „Stebėdami krepšinio rungtynes likome sužavėti, nes įspūdžiai „Žalgirio” arenoje tarp kitų emocingų sirgalių buvo daug stipresni nei žiūrint varžybas per TV. Gimnazistai turėjo šaunią galimybę nusifotografuoti, gauti autografų iš žymių krepšininkų. Ši kelionė – tai nuostabus prizas ir paskatinimas dalyvauti įvairiuose konkursuose, siekti pergalės”.

Utenos Dauniškio gimnazijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas