„Juventus“ prieš lemiamą susitikimą gavo skaudų niuksą

Po tragiškai vakar pasibaigusių ir antrų atsakomųjų rungtynių Utenos „Juventus” strategas Antanas Sireika vylėsi dar sugrįžti į Uteną ir nudžiuginti sirgalius. Kad „Juventus” krepšininkai Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) ketvirtfinalio serijoje atsidūrė ant bedugnės krašto – jau akivaizdu. Jie Klaipėdos „Neptūno” ekipai pralaimėjo tiek pirmąjį (75:93), tiek antrąjį susitikimą 57:78 (17:16, 20:19, 11:16, 9:27) solidžia persvara ir kol kas serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0:2. Trečiosios serijos rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos uostamiestyje.

Susitikimą dvitaškiais pradėję abiejų ekipų aukštaūgiai Vaidas Čepukaitis ir Mindaugas Kačinas, žadėjo gerą žaidimą, tačiau tik svečiai atsakė keturiomis tiksliomis atakomis ir, sužaidus tris minutes, pabėgo į priekį – 2:8. Po Vytauto Šulskio taiklių baudos metimų ir priešininkų prasto kamuolio „Juventus” atsitiesė, o likus žaisti tris minutes rezultatas tapo lygus – 12:12. Po greitos atakos Aaronas Bestas dvitaškiu su pražanga sugrąžino persvarą uteniškiams (15:12), o „Juventus” pirmąją dešimties minučių atkarpą laimėjo minimaliu rezultatu – 17:16. Antrąjį kėlinį penkiais taškais iš eilės pradėjęs priešininkų aukštaūgis Vytautas Šarakauskas vėl sugrąžino pranašumą „Neptūno” ekipai (21:17), bet V. Čepukaitis ir Dainius Šalenga ir vėl atstatė pusiausvyrą – 24:24. Beje, mačo eigoje lygus rezultatas iki ketvirto kėlinio buvo net kelis kartus, net ir įpusėjus antrajam ketvirčiui vėl buvo lygus (28:28). Tada į žaidimą sėkmingai įsijungė Valdas Vasylius tritaškiu ir Ovidijus Galdikas galingu dėjimu privertę „Neptūno” strategą Dainių Adomaitį prašyti minutės pasitarimo – 33:28. Po pasitarimo abi komandos taškus pradėjo rinkti baudų metimais. „Neptūnas” vėl priartėjo 33:31. Tačiau V. Čepukaitis pataikė vieną baudą (35:33), o likus 16 sek. D. Šalenga „Juventus” vėl po lygaus rezultato išvedė į priekį – 37:35. „Juventus” ir po antro kėlinio iš aikštės išėjo nugalėtojais – 37:35.
Po ilgosios pertraukos V. Čepukaitis du kartus nepataikė iš po krepšio, o M. Kačino metimas su bauda persvėrė rezultatą klaipėdiečių naudai – 37:38. Sužaidus 4 min. „Juventus” surengė pasitarimą, tačiau tai nedavė teigiamo rezultato, o po pramesto Aarono Besto tritaškio V. Šarakauskas pataikė iš toli ir „Neptūnas” pirmą kartą susitikime atitolo 40:48. V. Čepukaitis ir V. Šulskis buvo nubausti ketvirtosiomis asmeninėmis pražangomis ir priversti atsisėsti ant suolo. Tuo metu „Juventus” žaidimas ėmė strigti, tačiau Ovidijaus Galdiko pastangomis uteniškiai atsitiesė ir rezultatą išlygino 48:48. Po šio epizodo D. Adomaitis buvo priverstas prašyti minutės pasitarimui. Grįžęs į aikštę Arvydas Šiksnius pataikė tritaškį (48:51). Likusį laiką abiejų komandų žaidėjai apsikeitė netiksliomis atakomis, o trečias kėlinys baigėsi jau „Neptūno” persvara – 48:51.
Paskutinis kėlinys prasidėjo Arno Butkevičiaus dviem taškais (48:53), iš toli pataikė pirmame susitikime „Juventus” žudęs Mindaugas Girdžiūnas (50:56), o grėsmingai aštuoniais taškais (50:58) vėl nutolus „Neptūnui”, A. Sireika buvo priverstas imti pasitarimui savo paskutinę minutę. Tačiau „Juventus” krepšininkai ir toliau klydo, o po A. Butkevičiaus dėjimo skirtumas pirmą kartą dviženklis – 53:63. Likus 3 min., techninę pražangą užsidirbo „Juventus” suolelis ir „Neptūnas” dar labiau nutolo – 53:69, o po M. Girdžiūno antro tritaškio rezultatas tapo 57:72. Likus pusantros minutės aikštėje pasirodė ir kapituliacijos ženklai – išėjo žaisti komandos naujokas Jonas Zakas. Po A. Šikšniaus tritaškio rezultatas padidėjo iki 57:76, susitikimas baigėsi „Neptūno” pergale – 57:78.
Po varžybų klaipėdiečių treneris D. Adomaitis žurnalistams džiaugėsi, jog priešininkams leido įmesti tik 57 taškus, ir tai, pasak jo, prieš lemiamą susitikimą viską pasako.
„Juventus” komandai 14 taškų pelnė Vaidas Čepukaitis, po 8 – Dainius Šalenga, Ovidijus Galdikas bei Vytautas Šulskis, 6 – Jamaras Diggsas, po 5 – Aaronas Bestas ir Valdas Vasylius, 3 – Dovis Bičkauskis. Komandos kapitonas Gytis Sirutavičius dėl Klaipėdoje patirtos traumos nežaidė.
Nugalėtojų gretose 14 taškų pasižymėjo Vytautas Šarakauskas, Mindaugas Kačinas įmetė 13, Mindaugas Girdžiūnas – 10.

Vytauto Gimžausko nuotr., Vytauto Ridiko video

{youtube}yXrCFCMhQug&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas