Utenos „Juventus“ gavo skaudų antausį nuo uostamiesčio krepšininkų

Kaip skelbiama oficialioje „Juventus” svetainėje Antano Sireikos treniruojamas Utenos „Juventus” klubas praėjusį sekmadienį sužaidė blogiausias sezono rungtynes ir tai kainavo triuškinantį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) pirmenybių mače. Uteniškiai savo aikštelėje 83:98 (16:24, 21:26, 17:32, 29:16) nepasipriešino Klaipėdos „Neptūno” ekipai, kurią treniruoja uteniškiams puikiai pažįstamas Dainius Adomaitis.

Prasidėjusios pirmosios minutės Utenos žiūrovus nuteikė optimistiškai. Keturiais taškais be atsako susitikimą pradėję „Juventus” krepšininkai Jamaras Diggsas ir Vaidas Čepukaitis pirmieji įgijo ir pranašumą (4:0). Tačiau tai, kaip parodė tolimesnė mačo eiga, buvo pirma ir paskutinė pirmauta atkarpa. Tuo pačiu atsakę klaipėdiečiai tuoj pat atstatė pusiausvyrą – 4:4. Lygus rezultatas švieslentėje degė ir įpusėjus kėliniui (10:10), tačiau netrukus per trumpą laiką jau „Neptūnas” trijų krepšininkų pastangomis įgijo 8 taškų pranašumą (12:20), o likus minutei po staigių atakų ir atkovotų kamuolių tapo jau dviženklis rezultatas (14:24). Ketvirtis baigėsi 16:24 „Neptūno” persvara.
Vos prasidėjus antrajam kėliniui Jrai’us Grantas dėjimu iš viršaus sugrąžino „Neptūnui” dviženklį pranašumą (29:18). Toliau prasidėjo tritaškių metimų šou. Po komandos kapitono Gyčio Sirutavičiaus iš eilės pelnytų 5 taškų, dviem tritaškiais pasižymėjo Danielis Ewingas ir tapo rezultatyviausiu „Neptūno” žaidėju (10 taškų). Tačiau vien kapitono pastangų ryškiai buvo maža, nes kiti žaidėjai buvo tik statistai ir stebėtojai. Jau antrame kėlinyje ryškiai nesimatė noro laimėti, nes keletą kartų buvo žaista labai neatsakingai. Kėlinys baigėsi 13 taškų „Neptūno” persvara 37:50.
Po šių dviejų kėlinių aiškiai buvo matyti, kad „Juventus” žaidėjams trūksta agresyvumo. Tą patvirtino ir statistika, nes „Neptūno” krepšininkai per du kėlinius nė karto nemetė baudų.
Trečiojo kėlinio pradžia Utenos klubui ir toliau buvo tragiška. Vieną po kitos rezultatyvias atakas rengę svečiai jau ėmė triuškinti „Juventus” klubą, nes rezultatas išaugo iki 37:59, o likus žaisti tris minutes skirtumas jau tapo – 45:75. Iniciatyvą į savo rankas bandė imti J. Diggsas, tačiau jo keturi iš eilės pelnyti taškai „Juventus” negelbėjo, rezultatas tapo visai nepadorus – 50:80. Priešpaskutinis ketvirtis baigėsi – 54:82.
Ketvirtasis kėlinys šiose rungtynėse jau tebuvo formalumas, nes Dainius Adomaitis kartu su Arvydu Šikšniumi žaisti išleido savo jaunimą, kuris, kaip po rungtynių pažymėjo D. Adomaitis, „Neptūno” strategą nuvylė. Ketvirtajame ketvirtyje vėl į atlapus „Neptūnui” puolė kapitonas, tačiau rezultatyviausiai komandoje žaidusio Gyčio Sirutavičiaus nepakako. Baigiantis susitikimui Aarono Besto tritaškis dar labiau sumažino skirtumą 83:96, tačiau varžybos baigėsi „Neptūno” pergale 83:98.
„Juventus” komandai 20 taškų pelnė Gytis Sirutavičius, 16 – Aaronas Bestas, 12 – Vaidas Čepukaitis, pataikęs tik dvi baudas iš 11 mestų, po 11 – Jamaras Diggsas ir Ovidijus Galdikas, 6 – Dovis Bičkauskis. Tik 4 taškais pasižymėjo Vytautas Šulskis ir trimis Valdas Vasylius.
Nugalėtojų gretose išsiskyrė Mindaugas Girdžiūnas (14 taškų), Danielis Ewingas (13 taškų), Arvydas Šikšnius (12 taškų), po 11 įmetė Chrisas Loftonas ir Mindaugas Kačinas.

Vytauto Gimžausko nuotr., Vytauto Ridiko video

{youtube}x_bteRXG2-o{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas