Antanas Sireika: „Kai turnyrą baigiame pralaimėjimu, negaliu pasirodymo vertinti teigiamai“

Utenos „Juventus” klubas du kartus buvo įgijęs dviženklę persvarą, tačiau jos nesugebėjo išlaikyti ir baigė pasirodymą FIBA Europos taurės turnyre. Kovo 2 dieną antrosiose aštuntfinalio rungtynėse Antano Sireikos komanda Zagrebe 84:87 (22:14, 15:26, 22:18, 25:29) turėjo pripažinti Zagrebo „Cibona” klubo pranašumą.

Rolando Alijevo, Chavaughno Lewiso ir Edgaro Želionio metimais prasidėjusiame mače „Juventus” iškart nutolo į priekį (6:0) ir viso ketvirčio metu kontroliavo situaciją aikštelėje. Nors Jameso Florence’o dvitaškis su pražanga buvo sumažinęs svečių persvarą iki trijų (8:5), uteniškiai netrukus spurtavo 8:1 ir likus žaisti keturias minutes pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 16:6. Zagrebo klubas vėl buvo priartėjęs (11:16), tačiau du Ch. Lewiso tritaškiai iš eilės leido svečiams po pirmųjų dešimties minučių turėti aštuonių taškų persvarą – 22:14.
Antrojo kėlinio pradžioje ir toliau nesulaikomai rungtyniavo Filipas Krušlinas, po kurio baudų metimų sužaidus pustrečios minutės skirtumas sumažėjo iki keturių taškų – 20:24. Nors S. Butterfieldas dvitaškiu su pražanga vėl atstatė septynių taškų „Juventus” persvarą (32:25), aikštės šeimininkai surengė spurtą 11:1 ir po to pačio F. Krušlino dvitaškio su pražanga jau „Cibona” įgijo trijų taškų pranašumą – 36:33. Per likusį laiką komandos pasikeitė tiksliomis atakomis ir įpusėjus mačui Zagrebo ekipa buvo priekyje tuo pačiu trijų taškų skirtumu – 40:37.
Trečiasis ketvirtis prasidėjo Ch. Lewiso benefisu. Amerikietis per dvi minutes pelnė septynis taškus iš eilės ir Damiras Mulaomerovičius buvo priverstas prašyti pasitarimo, nes „Juventus” vėl išsiveržė į priekį – 44:40. Įsibėgėjęs „Juventus” krepšininkai pelnė dar šešis taškus be atsako ir po Ch. Lewiso dvitaškio su pražanga skirtumas dar sykį tapo dviženklis – 50:40. Jasmino Hukičiaus tritaškis likus žaisti dvi minutes vėl sumažino uteniškių persvarą iki trijų taškų (57:54), o prieš lemiamas dešimt minučių A. Sireikos komanda turėjo minimalų pranašumą – 59:58.
Ante Gospičiaus dvitaškis su pražanga pačioje lemiamo ketvirčio pradžioje buvo sugrąžinęs „Cibona” klubui keturių taškų persvarą, tačiau E. Želionis pataikė du tritaškius, o R. Alijevas metimu iš po krepšio sužaidus keturias minutes dar sykį grąžino pranašumą uteniškiams – 70:69. Visgi 4:0 spurtavusi „Cibona” įpusėjus kėliniui vėl nutolo (73:70), o likus žaisti keturias minutes skirtumas šoktelėjo iki penkių taškų – 77:72. Visgi likus žaisti pusantros minutės skirtumas vėl tapo lygus (80:80), tačiau J. Florence’as ir F. Krušlinas tolimais metimais nutolino „Ciboną” – 86:80. „Juventus” dar turėjo galimybę išsigelbėti, nes likus žaisti 4.4 sekundės komandas skyrė tik trys taškai – 87:84. Visgi E. Želionis prametė abi baudas, o pratęsimą išplėšti galėjęs A. Urbučio tritaškis buvo netikslus.

„Juventus” klubui 24 taškus surinko Chavaughnas Lewisas, 22 – Spenceris Butterfieldas, 18 – Edgaras Želionis, 8 – Rolandas Alijevas, 6 – Arminas Urbutis, po 2 – Martynas Linkevičius ir Saulius Kulvietis, po 1 – Egidijus Dimša ir Laurynas Samėnas.

Utenos „Juventus” klubas debiutiniame sezone FIBA Europos taurės turnyre nukeliavo iki aštuntfinalio etapo, tačiau nesugebėjo perlipti legendinės Zagrebo „Cibona” ekipos barjero. Nors uteniškiai pasirodė geriausiai iš visų turnyre dalyvavusių Lietuvos ekipų, vyr. treneris Antanas Sireika teigė, kad džiaugtųsi tik tuomet, jei komanda būtų tapusi čempione.

– Varžovai pataikė du tritaškius lemiamomis mačo sekundėmis. Tokius metimus lemia sėkmė ar meistriškumas?

– Ir tai, ir tai. Mes akcentavome, kad Florence’as kelia didžiausią pavojų ir su juo neblogai tvarkėmės. Pabaigoje gynėjas nuo jo atsitraukė per žingsnį ir jis nieko nelaukdamas išmetė į krepšį. O paskutinis metimas tai yra sėkmė, nes ir Želionis buvo šalia, ir metė per iškeltas rankas.

– Būtent Filipo Krušlino žaidimas ir tapo didžiausiu netikėtumu? Anksčiau epizodinį vaidmenį vaidinęs žaidėjas įmetė 27 taškus.

– Jie nėra epizodinis žaidėjas, jis yra metikas. Gal tik anksčiau jam nebuvo skiriama tiek dėmesio, bet nežaidė aukštaūgis Ante Žižičius, todėl F. Krušlinas turėjo laiko daugiau pasireikšti. Net ir mums buvo netikėta tai, kad jis gali taip pataikyti. Pasirodo, jis yra metikas. Tai yra jaunas žaidėjas ir pažiūrėsime, kiek jis iškils.

– Kaip vertinate visą „Juventus” pasirodymą FIBA Europos taurės turnyre?

– Kai turnyrą baigiame pralaimėjimu, negaliu pasirodymo vertinti teigiamai.

„Juventus” inf., V. Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas