„Juventus” vėl iškovojo ketvirtąją pergalę, tačiau rimtas varžovas – jau ketvirtadienį

Ketvirtąją pergalę iš eilės antradienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo Utenos „Juventus” ekipa. Trečią mačą per penkias dienas žaidę vyriausio klubo stratego Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo aikštelėje 72:66 (20:12, 20:23, 15:19, 17:12) įveikė ir toliau čempionate be pergalių liekančią Mažeikių „Mažeikių” komandą. Po šios pergalės Utenos krepšinio klubas pakilo į trečiąją LKL turnyrinės lentelės vietą.

Valdo Dabkaus vedami „Juventus” krepšininkai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir sužaidus keturias minutes įgijo penkių taškų pranašumą – 10:5. Nors svečiai buvo priartėję (8:10), Vaidas Čepukaitis pelnė keturis taškus iš eilės, dvitaškį pridėjo Edgaras Stanionis ir po pirmųjų dešimties minučių Dainiaus Adomaičio auklėtinių persvara jau siekė aštuonis taškus – 20:12. Per kitus du kėlinius varžovai ne kartą buvo sumažinę deficitą iki minimumo, tačiau „Juvetus” ekipa rasdavo priešnuodžių prie Mažeikių krepšininkus, o prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo 55:54 uteniškių naudai.
Ketvirtajame ketvirtyje abi komandos sunkiai rasdavo kelią link krepšio ir taškus rinko vangiai, todėl rezultatas beveik nekito. Priešininkų komanda, kaip po varžybų sakė vyriausias mažeikiškių strategas Aloyzas Rudys, įkrito į duobę, todėl „Juventus” krepšininkai turėjo galimybę, likus žaisti tris minutes, pranašumą padidinti iki dviženklio rezultato (67:57).
„Juventus” iškovojo pergalę rezultatu 72:66.
Nugalėtojams 15 taškų pelnė Edgaras Stanionis, 13 – Arvydas Šikšnius, 12 – Simas Buterlevičius , 10 – Vaidas Čepukaitis, 8 – Valdas Dabkus, 6 – Saulius Kulvietis, 5 – Rashaunas Broadusas, 2 – Nikita Barinovas, 1 – Darius Pakamanis.
Svečių gretose išsiskyrė Eigirdas Žukauskas (12 tšk.), Vytautas Pikalavičius (11 tšk.), Darius Tarvydas (11 tšk.) bei Paulius Beliavičius (10 tšk.).
Atsikvėpti ir pailsėti po šio maratono uteniškiai neturės lako ir toliau. Jau ketvirtadienį laukia dvikova ir dar vienas išbandymas namuose su vienu pajėgiausių šalyje klubu – Vilniaus „Lietuvos rytu”. Žiūrovai turbūt dar prisimena, kaip praėjusiame sezone aikštėje įvykęs incidentas tarp dviejų žaidėjų, baigėsi sirgalių puolimu iš tribūnų, kurių aistras malšino sustiprintos policijos ir apsaugos pajėgos.

„Utenos dienos” inf.

{youtube}ce-oHw1xfRE&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas