Purvu užlipdytomis akimis pavyko pasiekti garbingas pergales

Utenos ATV Purvo Šernai–Utena kapitonas Gedas Kalinauskas kartu su bendraminčiu Daividu Rudoku – ištikimi keturračių sporto entuziastai, pastaruoju metu vis dažniau pasirenkantys Latvijos kelių purvą ir dalyvaujantys kaimyninėje šalyje vykstančiuose čempionatuose.

Rugsėjo 9-os dienos, kuomet Latvijoje vyko ATV varžybos, įspūdžiais gyvenantys uteniškiai prisipažino, kad šios akimirkos – išskirtinės, o adrenalino kupinas čempionatas išliks ilgam. „Važiuojant nuobodžiais Lietuvos keliais to patirti išties neįmanoma, o mūsų šalyje tokie čempionatai vyksta vangiai”, – prisipažino G. Kalinauskas, kuris su bendraminčiu D. Rudoku vis dažniau mūsų šalies kelius ir bekeles išmainano į Latvijos.

Šiais metais vykusiame čempionate tarp gausybės dalyvių savo jėgas išbandė ir minėtieji keturračių sporto mėgėjai. Skirtingose važiavimo klasėse rungęsi uteniškiai užėmė aukščiausias vietas: paskutiniame etape I vietą laimėjo D. Rudokas, o G. Kalinauskui atiteko II vieta.

Tokiomis pergalėmis ypač besidžiaugiantys dalyviai prisipažino patyrę ir nesėkmių: įveikiant klampias pelkes, purvo vonias, miškus ar kelmuotas vietoves, po patirto kritimo Gedui teko kreiptis į medikus, kurie susiuvo kaktą. Keturračiais bekeles raižantys dalyviai kiekviename čempionate susiduria su įvairiausiais nesklandumais: vieni neišlaiko posūkių ir nulekia nuo kelio, kiti krisdami susižeidžia, tretiems koją pakiša transporto priemonių gedimai, tad pasiekti aukštus laimėjimus ypač sudėtinga. „Reikia daug vargo ir pastangų”, – prisipažino Gedas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.
Utenos ATV Purvo Šernai–Utena archyvo nuotraukose – akimirkos iš čempionato Latvijoje

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas