Pareigūnai patikrino 5 tūkst. transporto priemonių

Siekiant užkardyti ir išaiškinti nusikaltimus ir kitus teisės pažeidimus Kauno, Šaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse kovo 1 dieną nuo paryčių iki 18.00 val. Lietuvos muitinės, Lietuvos kelių policijos tarnybos bei Kauno, Šaulių, Panevėžio ir Utenos apskričių pareigūnai vykdė bendrą operaciją, kurios metu iš anksto numatytose vietose buvo stabdomas transporto priemonių eismas, tikrinami vairuotojų, keleivių, krovinių ir transporto priemonių duomenys bei dokumentai. Krovininių automobilių ir mikroautobusų patikros metu taip pat tikrintas ir vairuotojų blaivumas.

Iš viso pareigūnai patikrino beveik 5 tūkstančius transporto priemonių. Patikros poste, įsikūrusiame kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai (A8), ties Truskavos gyvenviete, Lietuvos muitinės pareigūnai tikrino transporto priemones, jų krovinius, mobiliu rentgeno įrenginiu. Buvo naudojami ir tankio matuokliai, pasitelkti tarnybiniai šunys.
Muitininkai nustatė du biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimus, net šešis atvejus kai transporto priemonių savininkai ar valdytojai nebuvo susimokėję naudotojo mokesčio. Taip pat išaiškino automobilių kelių, jų statinių ir įrenginių sugadinimo, sunkiasvorių ir didelių matmenų krovinių vežimo be leidimo atvejus bei krovinių vežimo kelių transporto priemonėmis vidaus ir (ar) tarptautiniais maršrutais taisyklių pažeidimą.
Panevėžio apskrityje pažeidimų, susijusių su administracinės teisės pažeidimais, nenustatyta. Tačiau vienas krovininis automobilis su pilna cisterna kuro sukėlė įtarimą dėl gabenamos medžiagos atitikties, todėl mašina buvo palydėta mėginio paėmimui.
Utenos apskrityje pareigūnai nustatė šešis administracinius teisės pažeidimus, keturiais atvejais iš jų – kai nebuvo sumokėtas transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudotojo mokestis.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas