„AgroBalt 2016“ pažers naujovių

Sprendimą pirkti priima vartotojas, todėl produktas turi būti žinomas potencialiam vartotojui. Viena geriausių strategijų, siekiant šio tikslo, yra dalyvavimas parodose, tokiose kaip „AgroBalt”. Tačiau ši paroda svarbi ne tik rinkodarai, bet ir visam žemės ūkio ir kaimo plėtros sektoriui, nes jos metu aptariami „karščiausi” šio sektoriaus klausimai.

21-oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2016″, kurią organizuoja Žemės ūkio ministerija, šiemet vyks kovo 31 d. – balandžio 2 d. Kaune. Parodoje bus ne tik demonstruojami maisto produktai, naujausia įranga, technika ir technologijos, bet ir susitiks daugelio šalių vyriausybių, oficialių delegacijų atstovai, žemės ūkio specialistai.
Vienos pirmųjų šalių įrengti savo stendus parodoje suskubo pareikšti norą Lenkijos, Latvijos, Ukrainos, Italijos, Japonijos, Baltarusijos dalyviai. Šiuo metu jau užpildyta daugiau kaip 70 proc. visos numatyto parodos ploto. Ankstesniais metais parodoje „AgroBalt” savo gaminius ir paslaugas pristatė daugiau nei 40 užsienio valstybių atstovų ir apsilankė virš 35 000 lankytojų.
Lietuvai ir visai ES šiuo metu yra itin aktualus maisto tiekimo grandinės klausimas, todėl jis ir bus svarbiausia tarptautinės parodos metu rengiamo politinio forumo „Maisto tiekimo grandinė – laikas pokyčiams?” tema. Forume bus analizuojami ne tik gamintojų–perdirbėjų ir perdirbėjų–prekybininkų santykiai, bet ir maisto sauga, ženklinimas, GMO ir kt. Pirmą kartą „AgroBalt” istorijoje politiniame forume dalyvaus du ES komisarai – už žemės ūkį ir kaimo plėtrą atsakingas Filas Hoganas ir už sveikatą bei maisto saugą atsakingas Vytenis Povilas Andriukaitis. „Siekiame užtikrinti, kad maisto tiekimo grandinė būtų skaidri, gamintojų darbas būtų atlyginamas teisingai, o kainos – prieinamos vartotojui”, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, akcentuodama, kad sąžininga konkurencija yra naudinga tiek pačiam sektoriui, ypač jo silpniausiai grandžiai – žaliavos gamintojams, tiek vartotojams.
„AgroBalt” parodoje laukiama delegacijų iš įvairiausių pasaulio šalių. Jau žinoma, kad į forumą atvyks Europos Komisijos, įvairių ES direktoratų, Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos atstovai, Estijos, Latvijos, Maltos ir Liuksemburgo ministrai, Kinijos Šandongo provincijos vicegubernatorius, Saksonijos–Anhalto žemės ūkio ir aplinkos ministerijos valstybės sekretorė, užsienio šalių ambasadoriai ir kt.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas