Pasivažinėjimas motociklais Utenos gatvėmis baigėsi policijos komisariate

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai vykdė sustiprintas pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolės priemones Utenos ir Vilniaus apskrityse, ypatingą dėmesį skirdami motociklininkams. Pareigūnai šeštadienio ir sekmadienio reidų metu patikrino apie 80 motociklų. Utenoje, J. Basanavičiaus gatvėje, beveik tuo pačiu metu buvo nustatyti du pažeidėjai, vairavę galingus „Honda” ir „Kawasaki” motociklus.

Kaip informavo Policijos departamentas, motociklą „Honda”, prie kurio buvo pritvirtintas itališko valstybinio numerio ženklas, vairavo 22 metų jaunuolis, kuris paaiškino, kad dokumentus pamiršo namie. Patikrinus vairuotojo duomenis, paaiškėjo, kad jaunas vyras neturi teisės vairuoti nei motociklus, nei kitas transporto priemones – ši teisė iš gerai policijai žinomo vyro buvo atimta prieš pusmetį už tai, kad šis nepakluso uniformuoto pareigūno reikalavimui sustabdyti automobilį ir bėgo nuo policijos. Įtarimą sukėlė ir valstybinio numerio ženklo lentelė – atidžiau patikrinus, pareigūnai nustatė, kad ši lentelė yra netikra.
Netrukus pareigūnai sustabdė ir patikrino dar vieną galingą motociklą „Kawasaki”, kurį vairavo 30-metis Anykščių rajono gyventojas. Teisės vairuoti motociklus vyras neturėjo. Prie motociklo buvo pritvirtinta Jungtinės Karalystės valstybinio numerio ženklo lentelė, tačiau jokių dokumentų vairuotojas nepateikė. Patikrinus paaiškėjo, kad šis valstybinis numeris priklauso kitam, „Yamaha”, markės motociklui. Negana to, sustabdyto „Kawasaki” nepavyko identifikuoti, nes motociklo rėmo identifikacijos numeriai buvo nutrinti, tai dažnai daroma siekiant nuslėpti transporto priemonės vagystę. Policijai gerai žinomas, ne kartą už administracinius teisės pažeidimus baustas 30-metis, vairavęs motociklą, paaiškino, kad pirko šią transporto priemonę iš nepažįstamo asmens, o jokių dokumentų iš pardavėjo negavo. Vairuotojas kartu su įtarimą sukėlusiu galimai vogtu motociklu buvo pristatyti į policijos komisariatą.
Savaitgalio reidų metu Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai šalyje patikrino apie 900 transporto priemonių ir nustatė 19 alkoholį vartojusių vairuotojų, 9 asmenis, kurie vairavo, neturėdami tam teisės.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas