Vieni įžuvina, o kiti tinklus traukia

Spalio 13 dieną Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos Žuvivaisos skyriaus Simno poskyrio specialistai įžuvino Ignalinos rajone esanti Joskučio ežerą. Šiame ežere organizuojama limituota karpių žvejyba, todėl jau eilę metų ežeras įžuvinamas dvivasariais ir didesniais karpiais. Šiemet į šį ežerą buvo įleista 1400 kg (4000 vnt.) dviejų metų karpių. Šiam ežerui Ignalinos agentūros pareigūnai skiria ypatingą dėmėsi, nes čia vykdoma limituota žvejyba reikalauja didesnės kontrolės.

Šį ežerą mėgsta ne tik žvejai mėgėjai, brakonieriai taip pat žino, kad ežere yra daug žuvies. Tuo teko įsitikinti Ignalinos agentūros pareigūnams, kurie įžuvinimo metu ežero pakrantėje pastebėjo įtartiną valtį. Buvo nuspręsta surengti pasalą. Įtartiną vietą pareigūnai sekė dvi dienas. Antros dienos vakare prie valties pasirodė pilietis, kuris išplaukė į ežerą ir pradėjo traukti tinklus. Į krantą grižo jau sutemus – čia ir buvo pareigūnų sulaikytas.

Sulaikytas pilietis A. M., kuris gyvena gretimame kaime, aiškino, kad tik pirmą kartą pabandė tokį „verslą”, bet patikrinus duomenis paaiškėjo, kad dar praėjusiais metais jis jau buvo baustas už žvejybą tinklais. Pažeidėjas prisipažino pastatęs du tinklus, kuriais pagavo 13 karpių. Matyt, šis velnio tuzinas ir nulėmė pažeidėjo susitikimą su aplinkos apsaugos inspektoriais. Pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, o paimta valtis ir tinklai bus konfiskuoti. Pažeidėjo laukia administracinė bauda ir nemenkas ieškinys už gamtai padarytą žalą.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas