Ministrė A. Pabedinskienė: „Iki šiol buvo investuojama tik į pastatus, o ne į paslaugas“

Balandžio 25 dieną Ignalinos rajono savivaldybėje lankėsi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Ji susitiko su savivaldybės vadovais, Vaikų teisių apsaugos, Socialinės paramos skyrių vedėjais. Ministrę lydėjo jos vizitą organizavęs Seimo narys Šarūnas Birutis. Kalbėta apie rajono socialinę politiką, pagrindines problemas, aptarta vaikų ir senelių globos namų veikla, ilgalaikis vaikų globos namų pertvarkos procesas. Ministrė įdėmiai išklausė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Danutės Ropienės nuomonę ir pasiūlymus dėl globėjų ir įtėvių mokymų, psichiatro ir psichologo paslaugų poreikio. Vėliau ministrė susitiko su rajono socialiniais darbuotojais, gyventojais.

Ministrė A. Pabedinskienė supažindino su ministerijos parengtomis naujovėmis, socialinių paslaugų plėtra, pasidžiaugė, kad šiais metais socialiniams darbuotojams padidintas darbo užmokestis. „Iki šiol buvo investuojama tik į pastatus, o ne į paslaugas, kurių labai trūksta. Dar vis neturime šeimoms skirtų kompleksinių paslaugų, nes visos priemonės buvo skirtos socialinės rizikos šeimoms, užmirštant dorai gyvenančias šeimas. Kiekvienoje savivaldybėje joms turės būti teikiamos bent trys kompleksinės paslaugos”, – kalbėjo ministrė. Informuota, kad nuo liepos mėnesio prasidės pensijų kompensavimo antrasis etapas, parengti visi teisės aktai pensijų didinimui, vaikų išmokų priemonių įgyvendinimui.
Po susitikimų ministrė apsilankė atnaujintuose Naujojo Daugėliškio vaikų globos namuose, kur vaikai gyvena šeimynomis, patys gaminasi maistą, atlieka kitus buities darbus.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas