Saugiausios seniūnijos titulą iš vyžuoniškių perima Sudeikiai

Šiais metais iš vyžuoniškių saugiausios seniūnijos pereinamąją taurę perima Sudeikių seniūnija – ši seniūnija laimėjo kasmet Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato rengiamą konkursą „Saugiausia Utenos rajono seniūnija”. Sudeikių seniūnija saugiausia buvo tituluota ir 2013 metais.

Atsižvelgė į gyventojų nuomonę

Antradienį, sausio 19 dieną, Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko pasitarimas, kuriame buvo renkama saugiausia Utenos rajono seniūnija, įvertinti konkurso „Saugiausia Utenos rajono seniūnija” nuostatuose patvirtinti konkurso dalyvių vertinimo kriterijai.
Kaip praneša Utenos AVPK, susirinkimo metu komisijos nariai skyrė dėmesį Utenos rajono seniūnijų gyventojų pareikštai nuomonei dėl saugumo seniūnijose, t. y. ar gyventojai jaučiasi saugiai gyvendami savo seniūnijoje, ar seniūnija rūpinasi gyvenamosios aplinkos saugumo ir saugaus eismo stiprinimu, ar didelis nusikalstamumas seniūnijoje, kaip pati gyventojų bendruomenė rūpinasi saugumo užtikrinimu ir t. t.
Gyventojai savo nuomonę pareiškė pildydami anonimines piliečių apklausos anketas. Komisijos nariai, rinkdami saugiausią Utenos rajono seniūniją, įvertino ir kitus konkurso nuostatuose patvirtintus konkurso dalyvių vertinimo kriterijus: atsiųstus Utenos rajono seniūnijų aprašymus (apie seniūnijų iniciatyvą rūpinantis gyventoju saugumu, seniūnijų veiklą saugaus eismo užtikrinimo ir nusikalstamų veikų mažinimo srityse), nusikalstamų veikų, tenkančių 10 000 gyventojų skaičių seniūnijose, užregistruotų įskaitinių eismo įvykių skaičių. Taip pat seniūnijos gyventojų, tapusių policijos rėmėjais, skaičių, visuomenės pagalba išaiškintų nusikalstamų veikų skaičių seniūnijose, visuomenės pagalba atskleistų neteisėtų prekybos „taškų” skaičių, informacijos stenduose gautos informacijos skaičių, visuomenės pagalba ištirtų administracinių teisės pažeidimų skaičių Utenos rajono seniūnijose.
Komisijos nariams įvertinus visas Utenos rajono seniūnijas pagal konkurso „Saugiausia Utenos rajono seniūnija” nuostatuose patvirtintus konkurso dalyvių vertinimo kriterijus, komisijos nariai balsavo ir komisijos balsų dauguma lėmė, kad Saugiausios seniūnijos konkurso taurė po metų pertraukos grįžta atgal į Sudeikius.
Saugiausiai Utenos rajono Sudeikių seniūnijai bus įteikta ne tik pereinamoji taurė, bet ir iškaba, žyminti, kad ši seniūnija yra saugiausia Utenos rajono seniūnija 2015 metais.

Poilsiautojai tampa kultūringesniais

Apie tai Sudeikių seniūnijos seniūnas Virgilijus Gaižauskas sužinojo iš žiniasklaidos: „Nieko negirdėjau… Tikrai nežinau…, – nustebo seniūnas. – Jei jau pranešėte apie tai, džiaugiuosi šiuo titulu. Malonu, kad tokie geri dalykai vyksta – tai motyvuoja žmones saugiai gyventi. O dėl prizų specialiai nedirbame, o dirbame tam, kad žmonėms būtų gerai. Jei žmonės jaučiasi saugiai – mums tik reikia pasidžiaugti”.
Tai, kad Sudeikių seniūnija išrinkta saugiausia, seniūno nestebina. Jis pastebi, kad vasaroti atvykstantys poilsiautojai kasmet vis labiau tampa kultūringesniais: paplūdimiuose ir poilsiavietėse nesimėto šiukšlės, nelaužomas inventorius. „Atvažiuoja žmonės, pasibūna, ir šiukšlių kalnų nepalieka. Nors visi sako, kad gerai dirba tie policijos pareigūnai, kurie surašo daug administracinių pažeidimų aktų. O mes visąlaik sakome: „jei nereikia surašyti aktų, nes nėra nusikaltimų, vadinasi, tik tuomet gerai dirbama”, – samprotavo seniūnas, už gerą darbą dėkodamas gyventojams, seniūnaičiams ir policijos atstovams.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas