Romantinės muzikos vakare publika tapo meilės istorijos liudininkais

Spalio 24 dieną Tauragnuose vyko devintasis romantinės muzikos vakaras „Po Tauragnų dangum”. Koncertas pasižymėjo gausiu žiūrovų būriu – salėje neliko nė vienos tuščios kėdės. Tiek tauragniškiai, tiek miestelio svečiai susidomėję klausėsi iš įvairių rajono kampelių suvažiavusių atlikėjų ir rinko mieliausią, simpatiškiausią ir, be abejo, profesionaliausią kolektyvą.

Koncerto ašimi šį kartą buvo Alenos ir Jurgio meilės istorija – išrašyta laiškais, iškalbėta išsiskyrimo ilgesiu, išliūliuota romantinės muzikos dainomis. Vakaro vedėjai Danutė Valkauskienė ir Pranas Virvytis, arba Alena ir Jurgis, kalbėdami vienas kitam apie meilę vis kvietė į sceną atlikėjus, romantinėmis dainomis pasakojančius nelaimingos meilės ar karščiu pulsuojančios aistros istorijas.
Kasmetinį renginį, sutraukiantį vis didesnį būrį žiūrovų, pradėjo Utenos kultūros centro (KC) Tauragnų skyriaus mišrus vokalinis senjorų ansamblis. Kolektyvas publiką stebino elegancija ir neblėstančia energija.
Anykščių KC Ažuožerių skyriaus romantinio dainavimo grupė „Romantika” (vad. Alvyra Simanonienė), šiais metais mininti savo veiklos dešimtmetį, keletą dainų atliko ir penkiese, ir po du. Ne pirmą kartą Utenos rajone koncertuojanti grupė į publiką kreipėsi svajingomis ir ramaus ilgesio kupinomis dainomis.
Panevėžio rajono Paįstrio KC Bernatonių padalinio retro grupė „Vėrinys” (vad. Liudvika Strazdienė) klausytojams buvo tikras atradimas – subtilios ir melodingos dainos suvirpino ne vieno žiūrovo širdį.
Ne ką mažiau emocijų salėje kilo pasirodžius Zarasų KC Salako teritorinio padalinio romantinės muzikos trio „3 in 1″ (vad. Rasa Lukošiūnaitė). „Mes – kaip kava. Audronė – kava, aš – pienas, o Osvaldas – cukrus”, – paaiškindama kolektyvo pavadinimo prasmę sakė R. Lukošiūnaitė. Po jų pasirodymo Tauragnų kultūros židinys suošė plojimais: vieni, sužavėti solisčių darnių balsų, nepaliovė šypsotis, kiti šnabždėjosi: „Jiems reikia didesnės scenos.”
Anykščių KC Skiemonių romansinio dainavimo kolektyvas (vad. Gintautas Eimanavičius) atliko visiems gerai žinomas populiarių lietuvių atlikėjų dainas, todėl publika galėjo kartu ir dainuoti, ir linguoti.
Scenoje pasirodė tik sausio mėnesį susibūręs kolektyvas iš Visagino KC – folkloro ansamblis „Krusnė” (vad. Audronė Macijauskienė). Dainuojančių moterų būryje – vienas vyras – akordeonu vis dar nedrąsiai pasirodančioms atlikėjoms pritarė Osvaldas Macijauskas.
Koncertą kaip ir pradėjo, taip ir baigė tauragniškiai – tiek saviems, tiek svečiams keletą kūrinių padovanojo akivaizdžiai patobulėjęs Utenos KC Tauragnų skyriaus vokalinis moterų ansamblis „Gelmė” (vad. V. Valienė).
Pasirodžius visiems kolektyvams Utenos KC Tauragnų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Danguolė Grabauskienė pakvietė žiūrovus išrinkti labiausiai jiems patikusį kolektyvą. „Tik už tauragniškius negalėsite balsuoti. Mums jie yra ir visada bus geriausi, bet šiandien pagerbkime svečius”, – sakė D. Grabauskienė. Kol buvo surinkti ir suskaičiuoti balsai, kolektyvų vadovams įteiktos dovanos: Seimo narės Mildos Petrauskienės linkėjimus ir saldžius priedus perdavė padėjėja Marija Ilčinskienė, už gražius pasirodymus dėkojo Tauragnų krašto bendruomenė, Birutė ir Antanas Aleknos, Inga ir Saulius Šinkūnai, Jūratė Šinkūnienė, Vilė ir Vladas Atkočiai, Verutė ir Povilas Gimbučiai, Nijolė ir Rimantas Šuminai.
Utenos KC direktoriaus pavaduotoja Regina Katinaitė-Lumpickienė taip pat sveikino pasirodžiusius kolektyvus, bet didesnio jos dėmesio sulaukė Utenos KC Tauragnų skyriaus darbuotojos V. Valienė, D. Grabauskienė ir teatro „Mokas” režisierė Loreta Juškėnienė.
Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad daugiausia simpatijų sulaukė ir pabaigoje publikos paprašyti atlikti nugalėtojų dainą dar kartą scenoje pasirodė Zarasų KC Salako teritorinio padalinio romantinės muzikos trio „3 in 1″.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas