„Saulės“ gimnazijoje vieši tarptautinio projekto partneriai iš svečių šalių

Rugsėjo 7–11 dienomis Utenos „Saulės“ gimnazijoje vieši tarptautinio Erasmus+ projekto „Ateities karjerą kuriame šiandien“, skirto tobulinti mokytojų profesinį orientavimą ir padedančio nuspręsti, kokia profesija mokiniui labiausiai tinka partneriai iš Lenkijos, Turkijos, Rumunijos ir Italijos.

Antradienį užsienio šalių delegacija lankėsi Utenos rajono savivaldybės administracijoje, kur buvo supažindinti su rajono istorija, švietimo sistema ir vykdomais ES projektais. Po susitikimo su rajono valdžia svečiai vyko apžiūrėti Molėtų rajone įsikūrusio Lietuvos etnokosmologijos muziejaus.

Trečiadienį gimnazijoje buvo surengta spaudos konferencija, kurios metu projekto dalyviai atsakinėjo į jaunųjų mokyklos laikraščio „Langas” žurnalistų klausimus ir dalijosi projekto vykdymo ypatumais. Užsienio šalių mokyklose dirbančius mokytojus nustebino tai, kad seniausios miesto gimnazijos koridoriuose per pertraukas žymiai mažiau triukšmo nei svetur. Visi projekto partneriai vieningai tvirtino, kad projektas labai svarbus kiekvienam mokytojui, padedančiam mokiniams pasirinkti tinkamą karjeros kryptį.

Kaip aiškino projekto koordinatorė Cristina Lerch, kiekvienas mokinys turės savo portfelį – individualų instrumentą – kuriame bus surašytos jo kompetencijos, gebėjimai, siekiai ir atsispindės tai, kokią pažangą jis daro. C. Lerch teigimu, tai didžiulė galimybė ne tik mokytojams ir mokiniams, bet ir tėvams, kurie galės įvertinti apčiuopiamus savo vaiko mokymosi rezultatus.

Projekto partneris iš Turkijos Mustafa Ergun paklaustas, kuo skiriasi lietuvių mokiniai nuo Turkijos mokyklose besimokančių jaunuolių juokavo, kad didžiausias skirtumas yra plaukų spalva – Lietuvoje daugiau blondinių.

„Lango“ žurnalistėms buvo įdomu, ar ir svečiose šalyse mokiniai turi dėvėti uniformas. M. Ergun tikino, kad Turkijoje mokiniai privalo paklusti šiam reikalavimui, tačiau nėra tuo labai patenkinti, o viešnios iš Lenkijos ir Italijos atskleidė, kad jų šalyse uniformos dėvimos toli gražu ne visose mokyklose.

Spaudos konferencija neapsiėjo be nuotaikingų klausimų apie antrąją Lietuvos religiją – krepšinį. Svečias iš Rumunijos negailėjo gerų žodžių žymiems Lietuvos krepšinio veteranams Arvydui Saboniui ir Šarūnui Marčiulioniui, o turkas M. Ergun nepraleido progos pagirti Turkijos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės, kurioje žaidžiantys krepšininkai, jo nuomone, tokie pat pajėgūs kaip ir lietuviai.

„Saulės“ gimnazijos mokytojų kvietimu po spaudos konferencijos svečiai lankėsi „Utenos alaus” darykloje, kur turėjo galimybę stebėti, kaip gaminamas alus.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., D. Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas