Į kiemą atšliaužęs žaltys nustebino savo elgesiu

Gimžiškių kaime (Kuktiškių sen.) gyvenančios Editos Kušleikienės neišgąsdino į kiemą atklydęs žaltys: moteris ir jos sūnus nusifotografavo su juo ir paleido toje pačioje vietoje, kur ir rado susirangiusį. Tačiau iš pradžių šeimą nustebino neįprastas roplio elgesys.

Ketvirtadienio vakarą vos už 10 metrų nuo namų Editos vyras Nerijus pjovė žolę ir joje aptiko susirangiusį žaltį. Apie tai pranešė savo žmonai Editai, kuri iš pradžių nustebo, kad jų kieme – nelauktas svečias. Mat šioje sodyboje apie 40 metų gyveno Editos tėvai, kurie niekada šalia namų nebuvo matę nei žalčių, nei gyvačių.
„Toje vietoje, kur vyras šienavo žolę, buvo žvyro krūva. Jam į akis krito tai, kad žolėje kažkas sušnarėjo. Pamatė žaltį. Pakvietė mane ir visų pirma paklausė, ar nebijosiu žalčio. Nustebino, kad roplys apsimetė negyvu: gulėjo net nejudėdamas, išsižiojęs ir iškišęs liežuvėlį. O paėmus į rankas pradėjo skleisti sunkiai nusakomą smarvę. Vadinasi, jis tokiu būdu ginasi nuo priešų”, – sakė pašnekovė Edita ir prisipažino, jog nuo mažų dienų bijo gyvačių, tačiau šis svečias jai pasirodė ypač draugiškas ir įdomus.
Po nedidukės fotosesijos su žalčiu Edita kartu su savo vyru jį paleido netoli namų. Jos teigimu, laimingi namai tie, kuriuos aplanko arba netoliese apsigyvena žalčiai, tad jų kaimynystė Editai suteikė savotiško džiaugsmo.

Laikraščio „Utenos diena” inf., nuotr. iš asmeninio Editos Kušleikienės albumo

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas