Baigėsi akcija „Kaminukas“

Baigėsi sausio–kovo mėnesiais vykusi akcija ,,Kaminukas”, kurios metu buvo tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai, koks kuras deginamas. Akcijos metu Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai atliko 28 reidus, nustatė 11 pažeidimų. Pažeidėjams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paskirta baudų už daugiau nei 150 eurų. Per šį laikotarpį aplinkosaugininkai Utenos regione patikrino 109 ūkio subjektus bei 52 fizinius asmenis.

Eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai nesilaikoma taisyklių ir įvairios atliekos naudojamos kaip kuras. Vykdydami akciją, Utenos RAAD pareigūnai Utenos mieste, Daugailių miestelyje, Vyžuonų kaime nustatė atvejų, kuomet gyventojai atliekas (švarius ar tepaluotus drabužius, automobilių padangas, plastiką) naudojo kaip kurą. Už tokių atliekų deginimą ir atmosferos apsaugos reikalavimų nesilaikymą numatyta 28,57 eurų bauda.
Akcija baigėsi, tačiau tai neatleidžia nuo atsakomybės ir supratingumo laikytis taisyklių, kurios, eksploatuojant katilus galioja kiekvienam ir visus metus.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas