Policijos pareigūnai iš Utenos vyksta į Slovėniją

Pirmomis šių metų dienomis penki Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir tiek pat Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų išvyksta į Slovėniją, kur kolegoms reikės gelbėti dirbant su pabėgėliais.

Lietuvos policija, atsižvelgusi į gautą Slovėnijos policijos vadovo prašymą suteikti pagalbą dėl į valstybę atvykusio didelio migrantų skaičiaus, ne vieną mėnesį siunčia savo pareigūnus į šią šalį.
Tai jau trečias kartas, kai Lietuvos policijos pareigūnai vyksta į Slovėniją. Prieš tai šioje misijoje dalyvavo policijos mobiliųjų padalinių pareigūnai iš Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Alytaus, Panevėžio.
Pareigūnai patruliuoja kartu su Slovėnijos pareigūnais, padeda suvaldyti augantį migrantų antplūdį, patruliuoti prie išorinės ES sienos, užkardyti kriminalinius nusikaltimus ir kitus teisės pažeidimus. Slovėnijoje jie dėvi Lietuvos policijos uniformą ir turi specialiąsias priemones.
Ne kiekvienas pareigūnas gali išvykti į Slovėniją – atsižvelgiama į užsienio kalbų mokėjimą, patirtį, pasirengimą.
Iš Utenos į Slovėniją išvyko Andrius Inčirauskas, Lukas Vaišnoras, Tadas Juodvalkis, Aurimas Sadauskas ir Darius Ramelis – šie pareigūnai į Uteną turėtų sugrįžti vasario pradžioje.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas