VĮ „Utenos regiono keliai“ įtariami galimai švaistę lėšas, auditas plečiamas ir į Molėtus

Susisiekimo ministro Roko Masiulio įsakymu, gavus informacijos apie galimai neracionaliai naudojamas lėšas, valstybės įmonėje „Utenos regiono keliai” bus atliktas auditas.

„Tai nuoseklus Susisiekimo ministerijos žingsnis, – sakė ministras Rokas Masiulis. – Lėšų švaistymas, galimos korupcijos apraiškos yra netoleruotinos, todėl visi įtarimų keliantys pirminės dokumentų analizės faktai privalo būti nuosekliai ištirti.”
Kaip informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, pirminė dokumentų analizė parodė, kad šioje įmonėje 2010 m., 2011 m. ir 2016 m., atliekant apie 317 kv. m administracinio pastato vidaus ir išorės remonto darbus, per minėtus trejus metus išleista daugiau nei 461 000 Eur. Tai reiškia, kad pastato 1 kvadratinio metro remontas kainavo kiek daugiau nei 1 454 Eur.
Siekdama išsiaiškinti šių darbų pagrįstumą ir racionalumą, Kelių direkcija atliks auditą bendradarbiaudama su Susisiekimo ministerijos vidaus audito specialistais.
„Utenos dienai” susisiekus su šiuo metu atostogaujančiu „Utenos regiono keliai” direktoriumi Edmantu Šakaliu, jis buvo nustebintas šios žinios. Direktorius patvirtino, kad išsamiau susidariusią situaciją pakomentuos grįžęs iš atostogų jau kitą savaitę.

Vidaus auditas plečiamas ir į Molėtus

Penktadienį Susisiekimo ministerijos tinklapyje pasirodė informacija apie tai, jog gavus naujos informacijos, susisiekimo ministro Roko Masiulio iniciatyva bus plečiamas šią savaitę pradėtas VĮ „Utenos regiono keliai“ vidaus auditas.
Kilus įtarimams dėl galimai netinkamo ir neefektyvaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, vidaus auditas bus atliekamas VĮ „Utenos regiono keliai“ priklausančioje Molėtų kelių tarnyboje.
Per pastaruosius 10 metų šioje tarnyboje Molėtuose septynis kartus remontuoti pastatai ir statiniai, atlikta statybos darbų už 360,4 tūkst. eurų. Vidaus audito metu bus siekiama išsiaiškinti, ar lėšos statybos darbams buvo panaudotos skaidriai ir efektyviai.
Įtarimus dėl galimai netinkamo lėšų naudojimo Molėtų kelių tarnyboje sustiprino ir faktas, kad VĮ „Utenos regiono keliai“ ir Molėtų kelių tarnybos vadovai yra susiję artimais giminystės ryšiais.
Taip pat įtarimų sukėlė VĮ „Utenos regiono keliai“ pirkimai iš UAB „Vasarkelis“ dėl jų vadovų asmeninių ryšių.

„Utenos dienos” ir Susisiekimo ministerijos inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas