Seimo rinkimai: stropūs rinkėjai balsuoti skubėjo iš anksto

Trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose sulaukė balsuotojų, norinčių išreikšti savo politinę valią. Per abi dienas Utenos rajono savivaldybės administraciniame pastate, kur vyko išankstinis balsavimas, rinkėjo valią išreiškė 1 113 rinkėjų. 

Piliečiai, kurie dėl įvairių priežasčių, Seimo rinkimų dieną, spalio 9 d., negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turėjo galimybę balsuoti iš anksto.
Ketvirtadienio rytą balsuoti atskubėjusi Leokadija Juodagalvienė neslėpė jaudulio: ji visuomet sąžiningai atlieka pilietinę pareigą ir nė vieno balsavimo nėra praleidusi. „Balsuoju visą savo gyvenimą. Esu labai sąžininga rinkėja”, – prisipažino senjorė, teigianti, kad visą savaitę sprendė, už ką atiduoti savo balsą. Tačiau ji tvirtai tiki: jos pasirinktas sprendimas yra geras.
Paklausta, ko tikisi iš šios valdžios, moteris pirmiausia pabrėžė, kad suprantanti šalyje gyvenančius senjorus, kurie negali gyventi oriai. „Gaunu 230 eurų, esu išdirbusi 44 metus, tad apie kokį gyvenimą dar čia galima kalbėti. Tikiuosi geresnio gyvenimo ne tik sau, bet ir savo anūkams”, – sakė į balsavimo dėžę savo biuletenį įmetusi Leokadija.
Genovaitė Kazakevičienė į Uteną balsuoti atvyko iš Užpalių, po to žada išvykti į sostinę pas artimuosius, todėl sekmadienį negalėsianti balsuoti. „Reikia balsuoti. Išsirinkau mylimą žmogų. Kaip bus, taip bus…”, – šypsojosi moteris, iš naujai išrinktos valdžios tikėdamasi skaidrumo. Pasak jos, jeigu pinigai nenueis į šalį, jų užtektų ir senjorams, ir mokytojams, ir gydytojams.
Iš kaimo atvažiavusi Valda Sidorenko manė, kad kiekvienas šalies pilietis privalo dalyvauti rinkimuose. „Kiekvieno žmogaus lūkesčiai yra dideli. Tačiau dėl to, kad būtų geriau gyventi, turime stengtis ir patys, o ne vien tik į valdžią žiūrėti ir geresnio gyvenimo tikėtis tik iš jos”, – savo tvirtą nuomonę laikraščiui „Utenos diena” žurnalistėms bėrė V. Sidorenko.
Pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią išreiškė 431, ketvirtadienį – 682 rinkėjai. „Lyginant su praėjusiais savivaldos rinkimais, rinkėjų aktyvumas mažesnis, o lyginant su praėjusiais Seimo rinkimais, aktyvumas didesnis”, – pastebėjo Utenos rajono savivaldybės Nr. 51 rinkimų komisijos pirmininkė Rolanda Gudynienė. Kartu su ja dirbo ir šeši rinkimų komisijos nariai.
Rolandos Gudynienės teigimu, pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkėjai buvo ramūs, viskas vyko sklandžiai, neskaidrių balsavimo atvejų taip pat nepastebėta.

Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas