Utenoje vyksta renginiai Sausio 13-osios įvykiams atminti

Vakar, sausio 12-osios vakarą, prie atminimo laužo ir skvere prie paminklo Jonui Basanavičiui Utenoje buvo paminėta sausio 13-oji, prieš 25-erius metus sukrėtusi pasaulį. Tuomet sovietų armijos kariuomenė Vilniuje puolė strateginius šalies objektus, o beginkliai žmonės juos gynė. Tąkart nebuvo išvengta ir aukų.

Šiandieną, kai minime Laisvės gynėjų dienos 25-ąsias metines, vėl prisimename šiuos kraupius įvykius kovoje už šalies laisvę, tylos minute pagerbiame žuvusiuosius nelygioje kovoje su sovietinės armijos tankais. Vėl deginame laužus, giedame giesmes kaip tuomet prie tuometės Aukščiausios tarybos, primename jaunimui, kad šiandienė laisvė taip paprastai neatsirado.

Per pietus grupė uteniškių ir Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliai padėjo gėlių ir pagerbė sausio 13-osios aukas prie Kovo 11-osios ir žuvusių partizanų paminklų Utenio aikštėje – čia uždegė ir atminimo žvakeles. Prie šios akcijos prisijungė grupelė jaunimo, atėjo keli uteniškiai ir Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko, Linos Narčienės ir Adolfo Sinkevičiaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas