Utenos rajono savivaldybėje baigėsi katino dienos – į darbą sugrįžo A. Katinas

Šiandien po dviejų mėnesių pertraukos į darbą sugrįžo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Nuo užimamų pareigų jį buvo nušalinęs teismas. Jam buvo pareikšti įtarimai kyšininkavimu. Pirmą Naujųjų metų darbo dieną meras grįžo į darbą, nes Panevėžio apygardos prokuratūra nusprendė nesikreipti į teismą dėl tolesnio mero nušalinimo nuo pareigų.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros atstovės Rasos Stundžienės, tai, kad meras grįžta į pareigas, anaiptol nereiškia kaltinimų panaikinimo ar nekaltumo įrodymo – pastarasis faktas bus sprendžiamas teisme. Primename, kad Utenos rajono savivaldybės meras iš bendrovės „Utenos melioracija” įtariamas reikalavęs kyšio iš pareigų pasitraukusios ministro pirmininko sekretoriato vadovės Džiuljetos Žiugždienės naudai. Pastarajai, kaip ir A. Katinui, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai yra pateikę įtarimus šioje korupcijos byloje.
Ryte meras A. Katinas buvo nusiteikęs filosofiškai. Kaip įprasta po 8 val. jis trumpam susitiko su rajono savivaldybės administracijos vadovais, patarėjais, savo pavaduotoju Vidmantu Valinčiumi, kuris pastaruosius du mėnesius ėjo jo pareigas. Vėliau, 9 valandą, įprastame darbiniame pirmadienio pasitarime jį plojimais pasitiko rajono savivaldybės administracijos skyrių vadovai, seniūnai.
Grįžęs į darbą „Utenos dienai” meras sakė, jog turėjo laiko permąstyti savo darbo strategiją, kuri, pasak jo, bus grindžiama daugiau strateginio plano darbais. „Nesiruošiu lakstyti dėl kiekvienos mieste atsiradusios duobės ar vieno ūkininko problemos, nukirsto medžio ar ne vietoje išraustos duobės. Tam yra savivaldybės administracijos skyrių vadovai, specialistai”, – atviravo meras, patvirtindamas, jog kaip dirbo ir dirbs toliau – į smulkmenas nesikiš. „Mano filosofija paprasta – administracija turi dirbti greitai, efektyviai ir kokybiškai. Negalima merui skubėti spręsti problemų, dažnai gali nepataikyti, nes gali paprasčiausiai nežinoti net ir įstatymo, o tada gali kilti ir teisėsaugos institucijoms įvairių klausimų”, – „Utenos dienai” tvirtino meras.
Šiandien mero darbotvarkė paprasta, A. Katinas po pasitarimų žada pradėti gilintis į į biudžeto, kuris rajono savivaldybės tarybos buvo priimtas merui nedalyvaujant, situaciją, susipažinti su kitais einamais savivaldybėje sprendžiamais klausimais, o ketvirtadieniais po pietų, kaip įprasta, priiminėti gyventojus, jei, kaip sakė meras, tokių bus.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas