Žvejų džiaugsmui – pažintis su mūsų krašto ežerais

Antradienio popietę Menų kamaroje vyko Utenos regiono vietos veiklos grupės (RVVG) inicijuojamas renginys, kurio metu buvo pristatytos dvi neseniai išleistos knygos „Utenos rajono resursai ir galimybės rekreacinės žuvininkystės ir vandens turizmo plėtros srityje, arba Vandens, ugnies ir meilės nepaslėpsi” bei „Žūklė Utenos krašto ežeruose”.

Šie mūsų krašto ežerus atspindintys leidiniai, pasak Sportinės žūklės klubo „Utenis” pirmininko Algirdo Zakarkos, praturtins bibliotekų knygų fondus, o skaitytojai ras reikalingos informacijos apie vandens telkinius, jų biologinę įvairovę ir, žinoma, žvejybos ypatumus. Kaip teigė susirinkusiuosius pasveikinusi RVVG pirmininkė Jolita Umbrasienė, dažniausiai žmonės mano, kad ežerais turtingas tik Zarasų ir Molėtų kraštas. Tačiau visąlaik kirbėjo mintis išleisti tokio pobūdžio leidinį ir įrodyti tai, kad Utenos kraštas – taip pat unikalus ir išskirtinis. „Norime, kad mūsų kraštą pažintų ne tik lietuvaičiai, bet ir užsieniečiai”, – pridūrė A. Zakarka.
Knygos „Žūklė Utenos krašto ežeruose” autoriai Aloyzas Burba ir Vytautas Šemelis pasidžiaugė turėję galimybę prisidėti prie Utenos krašto ežerų ir žvejybos populiarinimo. Visą savo gyvenimą mokslinį darbą dirbantis A. Burba šioje knygoje sakė pastebėjęs ir trūkumų – esą joje nėra užbaigtumo, susisteminimo. Tačiau leidinyje netrūksta įdomios informacijos apie ežerus, jų biologinę įvairovę, vaizdingų žvejybos metodų aprašymų – visa tai sudaro leidinio pagrindą.
Kaip teigė V. Šemelis, visos istorijos, sudėtos į knygą, prasidėjo maždaug apie dešimtmetį. Jis rašydavo straipsnius į kai kuriuos žvejams skirtus leidinius, taip pat ne kartą žvejys išbandė ir senuosius žvejojimo būdus, kurie pasirodė esantys labai egzotiški. Šioje knygoje su spalvotomis fotonuotraukomis pateikti vaizdingi 86 Utenos rajono ežerų aprašymai.

udiena.lt inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas