Dienos receptas

Burokėliai su pupelėmis ir saldžiąja paprika

Reikės: 4 burokėlių, 500 g pupelių, 100 g svogūnų, 500 g saldžiųjų paprikų, 100 ml aliejaus, lauro lapų, 1 šaukštelio druskos, juodųjų pipirų.

Gaminimas: Burokėlius išvirkite. Pupeles išvirkite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Saldžiąsias paprikas taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Svogūnus pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Baigdami kepti sudėkite saldžiąsias paprikas, sutarkuotas morkas.
Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Supilstykite mišrainę į stiklainius. Pasterizuokite bent 20 min.

Kokteilis su mėlynėmis smaližiams

Reikės: 1 ar 2 saujos mėlynių, 0,5 banano, 1 šaukštelio medaus, 0,5 stiklinės kefyro (galima naudoti pieną, pasukas arba jogurtą).

Gaminimas: uogas ir bananą nuplaukite. Bananą nulupkite, pusę jo (jei norite tirštesnio, galite dėti ir visą) dėkite į plakiklį, suberkite uogas, dėkite medų ir plakite. Kai gausis vientisa masė, supilkite kefyrą ir dar kartą trumpam įjunkite plakiklį. Skanaukite. Jei trūksta saldumo, įdėkite medaus. Jei kokteilis Jums per tirštas, įpilkite kefyro, jeigu per skystas, įdėkite daugiau banano.

Marinuoti pomidorai

Reikės: 2 kg vyšninių pomidorų, 4 svogūnų, 3 česnako skiltelių, 500 ml baltojo vyno acto, 500 ml baltojo vyno, 2 šaukštų druskos, šaukšto cukraus, 5 kvapniųjų pipirų, šiek tiek čiobrelių ir baziliko, 1 l vandens

Gaminimas: pomidorus nuplaukite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnako skilteles perpjaukite per pusę. Pomidorus ir svogūnus sudėkite į paruoštus stiklainius. Į puodą supilkite vandenį, baltąjį vyną, baltojo vyno actą, suberkite druską, cukrų, sudėkite visus prieskonius ir česnakus. Marinatą virkite apie 15 minučių. Verdančiu marinatu užpilkite pomidorus, sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Vištienos šašlykai

Reikės: 400 g vištos filė, svogūno, paprikos, kelių pomidorų, 3 šaukštų medaus, 3 šaukštų baltojo vyno acto, šaukšto pomidorų padažo, juodųjų pipirų, šiek tiek druskos, 50 ml alyvuogių aliejaus, mėgstamų prieskoninių žolelių.

Gaminimas: sumaišykite medų, baltojo vyno actą, pomidorų padažą, aliejų. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištieną supjaustykite. Gabalėlius užpilkite pasigamintu marinatu. Gerai išmaišykite. Praėjus kelioms valandoms (geriau nakčiai) susmeikite vištieną ant iešmo pramaišiui su pjaustytais svogūnais, paprikos gabalėliais ir pomidorais. Kepkite kepsninėje 10 minučių, kartais apšlakstydami marinatu. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Žaliasis kokteilis

Reikės: 8 prinokusių kivių, banano, šaukšto medaus, apelsinų sulčių.

Gaminimas: vaisius nulupkite. Bananą ir kivius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vaisių gabalėlius dėkite į trintuvę, pasaldinkite šaukštu medaus, įpilkite apelsinų sulčių. Viską gerai sutrinkite. Kivių ir banano kokteilio tirštumas priklauso nuo apelsinų sulčių kiekio.

Gaivios salotos su mocarela

Reikės: saujos mėgstamų salotų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, 50 g mocarelos sūrio, raudonojo svogūno, šiek tiek alyvuogių aliejaus, vynuogių acto, garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas: suplėšykite mėgstamų salotų lapus, svogūną supjaustykite juostelėmis, kubeliais supjaustykite mocarelos sūrį, pomidorus susmulkinkite, stambiai supjaustykite virtus kiaušinius. Supjaustytus salotų ingredientus dėkite į didelę lėkštę. Sumaišykite alyvuogių aliejų, vynuogių actą ir garstyčias. Pasigamintą užpilą pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, išmaišykite ir apliekite salotas.

Varškės apkepas su persikais

Reikės: 2 kiaušinių, šaukštelio kepimo miltelių, pieno, šiek tiek druskos, 600 g varškės, šaukštelio vanilinio cukraus, 3 šaukštų cukraus, 4 šaukštų manų kruopų, skardinės konservuotų persikų.

Gaminimas: manų kruopas užpilkite trupučiu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Po to dėkite varškę ir elektriniu plaktuvu išsukite. Pilkite išbrinkusias manų kruopas ir smulkintus persikus, viską išmaišykite. Į riebalais pateptą formą sukrėskite varškės masę ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–50 min., kol iškeps ir gražiai paruduos. Patiekite su grietine ar mėgstamu jogurtu.

Raudonųjų serbentų uogienė

Reikės: 1,5 kg raudonųjų serbentų, 200 ml razinų, 600 g cukraus uogienėms

Gaminimas: nuplaukite raudonuosius serbentus ir razinas. Suberkite raudonuosius serbentus bei razinas į puodą ir virkite 5 minutes. Dažnai maišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo viryklės. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu

Reikės: 1 kg vyšnių, šaukšto citrinų sulčių, 500 g cukraus uogienėms, 20 g juodojo šokolado, 2 šaukštelių konjako.

Gaminimas: vyšnias, nuplovę ir išėmę kauliukus, sutrinkite arba supjaustykite mažais gabaliukais. Pilkite citrinų sultis, berkite cukrų ir viską 4 min. pavirkite prikaistuvyje. Tada nukelkite nuo viryklės ir atsargiai nugriebkite putas. Į gautą masę berkite tarkuotą juodąjį šokoladą ir pilkite konjaką. Paruoštą uogienę išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Trinta špinatų sriuba

Reikės: 3 mažų bulvių, morkos, vištos krūtinėlės, saujos špinatų, grietinėlės, vištienos sultinio kubelio, druskos, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas: užvirkite vandenį (apie 200–300 ml) su sultinio kubeliu. Supjaustykite bulves ir vištos krūtinėlę kubeliais, morką sutarkuokite. Viską suverskite į užvirusį sultinį. Pasūdykite. Virkite apie 20 minučių. Sudėkite smulkintus špinatus ir pavirkite apie 2 min., kol špinatai suminkštės. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Viską sutrinkite trintuvu. Įdėkite grietinėlės.

Reklama

Reklama

Ar pritariate, kad ateinančiais metais bus rekonstruota Aušros gatvė, kurioje bus nutiesti dviračių takai?

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2225
Vakar apsilankė:8279
Šią savaitę apsilankė:45518
Šį mėnesį apsilankė:127683
Viso (nuo 2015-02-16):7031668
Šiuo metu naršo:
46
2017-12-16