Aplinkosaugininkai „garažiukuose“ aptiko nemažai pažeidimų

Visoje šalyje surengtos aplinkosauginės akcijos „Garažiukas“ rezultatai rodo, kad autotransporto priežiūros ir remonto sektoriuje vis dar padaroma nemažai atliekų tvarkymo pažeidimų. Šios tradicinės akcijos, kuri vyko nuo spalio 3 d. iki lapkričio 4 d., tikslas – apsaugoti aplinką nuo taršos transporto priemonių atliekomis ir teršalais.

Aplinkosaugininkai tikrino garažų bendrijas, dirbtuves, garažuose ir kitose pagalbinėse patalpose įsikūrusias mažas įmones, remontuojančias automobilius, keičiančias padangas. Aplinkos ministerijos regionų aplinkos apsaugos departamentai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Utenos ir Marijampolės – surengė arti 190 reidų, patikrino apie 200 ūkio subjektų ir daugiau kaip 400 fizinių asmenų. Akcijos metu nustatyti 64 ūkio subjektų padaryti pažeidimai ir 134 – fizinių asmenų.

Daugiausia pažeidimų išaiškino Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas. Jo pareigūnai nustatė daugiau kaip 70 aplinkosauginių pažeidimų ir paskyrė daugiau kaip 3 000 eurų baudų.

Nors akcija ir baigėsi, bet aplinkosaugininkų dėmesys „garažiukams“ nesumažės.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas