Paprastas žmogus daro nepaprastus dalykus

Lapkričio 21 dieną Utenos, Rokiškio, Ukmergės, Kupiškio, Molėtų, Vilniaus rajonų globėjai buvo pakviesti į baigiamąją projekto „Globos ir įvaikinimo sistemos tobulinimas Utenos, Zarasų, Molėtų, Rokiškio rajonuose 2013-2015 m.” konferenciją. Susitikimo metu globėjai turėjo galimybę vieni su kitais pasikalbėti, pasitarti, pasidžiaugti vaikų auginimu bei gauti informacijos apie tolimesnes pagalbos šeimai ir vaikui galimybes.

Bendradarbiaujant su „Žiburio” labdaros ir paramos fondu konferencijai pasirinkta netradicinė vieta – Arklio muziejus, esantis Anykščių rajone, Niūronių kaime.
Susitikimo metu globėjai ir vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Duonos kepimas”. Klausė pasakojimo apie duonos kepimą, patys minkė duoną, formavo savo duonos kepaliukus. Kol pečiuje kepė duona, visi buvo pakviesti pasivaikščioti po Arklio muziejų. Apžiūrėję muziejų, konferencijos dalyviai grįžo diskutuoti ten, kur jų jau laukė šviežiai iškepta duona.
Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro direktorė, Globėjų, įtėvių pagal programą GIMK mokytoja Diana Deveikienė akcentavo tai, kad konferencijos šūkis – „Paprastas žmogus daro nepaprastus dalykus” įprasmina žmonių, pasirinkusių globoti vaikus, taurius siekius ir bendrystės dovaną.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas