Utenos apskrityje VMI priminimų sulaukė 1,4 tūkst. gyventojų

Panevėžio apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Panevėžio AVMI) primena, kad gyventojams, kurie turėjo, tačiau nepateikė pajamų deklaracijos, VMI pradėjo siųsti priminimus. Utenos apskrityje priminimų jau sulaukė pirmieji 1,4 tūkst. gyventojų, kuriems privalu deklaruoti pajamas.

Pasibaigus deklaravimo terminui VMI siekia kuo greičiau įvertinti duomenis, kad galėtų kuo anksčiau informuoti pamiršusius deklaruoti pajamas gyventojus ir jiems nesusikauptų reikšminga mokėtina suma dėl delspinigių. Primename, kad už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,029 proc. delspinigiai, todėl gyventojai turėtų nebedelsti ir pajamas deklaruoti bei mokestį sumokėti kaip įmanoma greičiau.

Iš viso pajamas deklaruoti dar turi 4,2 tūkst. Utenos apskrities gyventojų. Didžiausią dalį jų sudaro individualią veiklą vykdžiusieji (1 602 gyventojai), dėl pritaikyto per didelio metinio neapmokestinamojo pajamų dydžio (1 095 gyv.) bei dėl parduoto nekilnojamojo turto (457 gyv.).

Sulaukusieji VMI priminimo turi 10 dienų deklaruoti pajamas. Jei gyventojai turi finansinių sunkumų ir negali iš karto sumokėti mokesčio, pateikę pajamų deklaraciją jie gali kreiptis dėl mokėjimo išdėstymo dalimis, sudarant mokestinės paskolos sutartį (MPS), kuriai taikomos 0,01 proc. palūkanos. Pažymėtina, kad už deklaracijų nepateikimą gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Panevėžio AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas