Leliūnuose lankėsi geros valios ambasadoriai

Leliūnų socialinės globos namuose šiuo metu gyvena 24 žmonės, kuriems reikalinga įvairi pagalba. Jais rūpinasi ne tik šių namų bendruomenė, bet ir kiti geros valios ambasadoriai.

Šias metais jau du kartus Leliūnų socialinės globos namų gyventojus lankė sostinės jaunimas. Šios socialinės akcijos iniciatorė – Vilniaus universiteto sociologijos mokslų daktarė Urtė Lins Orlova. Pirmą kartą atvykęs jaunimas atvežė ne tik šiltų vilnonių kojinių, saldumynų, įvairių žaidimų komplektų, bet ir knygų. Kaip „Utenos dienai” sakė U. L. Orlova, knyga – labai svarbus pagalbininkas, atrodo, vienatve nesiskundžiantiems globos namų gyventojams. Pasak jos, mes visi turime begales jau perskaitytų ar nereikalingų knygų, todėl galėtume pasidalinti jomis, o gal net ir padovanoti skaitantiems senjorams, kurios praskaidrintų jų monotonišką kasdienį gyvenimą.
Atvykę antrą kartą jaunimo atstovai senjorams atvežė būtiniausių higienos priemonių, o U. L. Orlovos pagalbininkas Arijus Čepulėnas, kuris turi išvystęs akių ligų prevencijos sistemą ir užsiimantis šiuo verslu, atvyko pasidomėti, kokios reikėtų pagalbos ir kaip ją labdaringai suteikti kito apsilankymo metu.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas