Anykščių policijos pareigūnai sulaikė kontrabandinių cigarečių platintoją

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariate atliekant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, buvo surinkti duomenys apie kontrabandinių cigarečių platinimą Anykščių rajone ir nustatytas į platinimo „taškus”cigaretes išvežiojantis asmuo.

Įtariamasis, su eiline siunta, skirta Anykščių rajonui, daugiausia Svėdasų seniūnijai, buvo sulaikytas šių metų gruodžio 7 dieną kelyje Vilnius–Utena (Molėtų r.). Anykščių policijos pareigūnai 12 val. 10 min. sustabdė automobilį „Mazda 626″, kuriame buvo rasta ir paimta 1 960 pakelių cigarečių, pažymėtų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. 35-erių metų vairuotojas buvo sulaikytas, o atlikus kratą Vilniaus rajone esančiuose vyro namuose, buvo rasta ir paimta dar 14 462 pakeliai cigarečių, su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Surastų ir paimtų cigarečių vertė gali būti daugiau nei 127 tūkst. Kratos buvo atliktos ir platinimo „taškuose”. Nors šių platinimo „taškų” savininkės ne kartą baustos administracine tvarka už nelegalių cigarečių laikymą ir prekybą, o viena iš jų net 6 kartus, tačiau ir toliau vykdė šią veiką.
Vilniečiui, įtariamam kontrabandinių cigarečių laikymu ir platinimu, pareikštas įtarimas dėl nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199(2) str. 1 d. (neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūra.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas