Tuberkuliozė nusitaikė į Utenos apskrities mokyklą

Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje (Zarasų rajonas) trims jos mokiniams diagnozuota uždara tuberkuliozės forma. Visi tuberkulioze sergantys vaikai yra iš vienos šeimos. Tai – devynerių ir trylikos metų broliai ir vienuolikametė sesuo.

Kazimiero Būgos gimnazijoje sergančių tuberkulioze klasės draugams atliekami tuberkulino (Mantu) testai. Dėl tuberkuliozės jau pasitikrino ir pusė gimnazijos mokytojų.
Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyriaus specialistai aplankė daugiabučio namo, kuriame gyvena tuberkulioze sergantys vaikai, gyventojus. Gyventojams rekomenduota pasitikrinti sveikatą pas savo šeimos gydytoją, jiems išdalinti lankstinukai, kaip saugotis šios užkrečiamosios ligos.
Įtariama, kad dar du minėtos gimnazijos mokiniai, irgi gyvenantys vienoje šeimoje, gali sirgti tuberkulioze. Abiems mokinių tėvams diagnozuota atvira tuberkuliozės forma.
Artimiausiu metu Utenos departamento Zarasų skyriaus specialistai kartu su Zarasų rajono savivaldybės gydytoju susitiks su gimnazijos bendruomene ir plačiau ją informuos apie tuberkuliozę bei jos prevenciją.

Elvyra SABALYTĖ, Nacionalinio visuomenės centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas