Daugailiuose šventę nuprausė lietus

Praėjusį savaitgalį Daugailiuose šurmuliavusioje miestelio šventėje buvo ne tik gausybė svečių, bet ir prieš jos atidarymą nušniokštė stiprokas lietus, nuplovęs ne tik miestelio šaligatvius, bet ir anksčiau į šventę suskubusių daugailiškių žilstelėjusias sruogas. Šventėje buvo gausu jaunimo, įvairių žaidimų ir atrakcijų.

Savo beveik tradicinį turnyrą vėl atgaivino ambasadorius Vygaudas Ušackas, krepšininkams prizininkams nepagailėjęs trispalvių marškinėlių, o nugalėtojams uteniškiams dar ir gražuolės taurės. Firminiais su turnyro logotipu papuoštais marškinėliais buvo apdovanotas ne tik šios 15-tos šventės nuolatinis lankytojas Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, seniūnijos seniūnė Giedrė Eimutienė, jais pasipuošė ir Daugailių parapijos klebonas Saulius Kalvaitis.

Nuo vidurdienio mokyklos stadione vykusios dviračių lenktynės sutraukė nemažai vaikų ir jaunimo, o piliakalnio papėdėje archeologijos klubas „Pajauta” demonstravo senuosius amatus, kuriais, pasak archeologo dr. Aleksejaus Luchtano ir jo žmonos Daivos, labai domėjosi miestelio gyventojai ir svečiai.
Vėliau scenoje savo stygų tvirtumą ir garso stiprumą demonstravo kapela „Daugailių berniokai”, juos pakeitė sudeikiečių kapela „Seliavytė”, o pastaruosius pakeitė į sceną išėję vyrai iš „16 Hz”. Vėliau vyko gegužinė, o šventė baigėsi įspūdingais fejerverkais.

Plačiau apie šį sambūrį skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas