Keksiukai su rabarbarais ir baltuoju šokoladu

Reikės:1 ½ puodelio + 1 ½ valg. š. (225 g) miltų, ¼ arb. š. sodos, 2 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, 2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros, ¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto, ½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros, ½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais, ½ puodelio (93 g) balto susmulkinto šokolado.

Gaminimas:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Pasiruošti 16 keksiukų popierėlių, sudėlioti juos į keksiukų kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su šakute.
4. Į kiaušinius suberti cukraus pudrą, supilti tirpintą sviestą, pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išplakti iki visiškai vientisos masės.
5. Šį plakinį supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti.
6. Į gautą tešlą atsargiai šakute įmaišyti rabarbarų gabalėlius ir šokoladą.
7. Tešlą padalinti į 16 paruoštų keksiukų formelių ir kepti įkaitusioje orkaitėje 15 – 20 minučių, arba kol gražiai pagels, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių. Skanaus!
* jei su kondensuotu pienu Jums per saldu ar tiesiog norite sveikuoliškesnio varianto, drąsiai keiskite mėgstamu jogurtu.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas