Reikės:1 ½ puodelio + 1 ½ valg. š. (225 g) miltų, ¼ arb. š. sodos, 2 arb. š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, 2/3 puodelio (133 g) cukraus pudros, ¼ puodelio + 1 valg.š. (70 g) sviesto, tirpinto, ½ puodelio (120 ml) pieno, kambario temperatūros, ½ puodelio (130 g) kondensuoto pieno*, kambario temperatūros, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 125 g rabarbarų, susmulkintų kubeliais, ½ puodelio (93 g) balto susmulkinto šokolado.
Gaminimas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Pasiruošti 16 keksiukų popierėlių, sudėlioti juos į keksiukų kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su šakute.
4. Į kiaušinius suberti cukraus pudrą, supilti tirpintą sviestą, pieną, kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą. Išplakti iki visiškai vientisos masės.
5. Šį plakinį supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti.
6. Į gautą tešlą atsargiai šakute įmaišyti rabarbarų gabalėlius ir šokoladą.
7. Tešlą padalinti į 16 paruoštų keksiukų formelių ir kepti įkaitusioje orkaitėje 15 – 20 minučių, arba kol gražiai pagels, o medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių. Skanaus!
* jei su kondensuotu pienu Jums per saldu ar tiesiog norite sveikuoliškesnio varianto, drąsiai keiskite mėgstamu jogurtu.