Dienos receptas

Moliūgo apkepėlė

Reikės
0,5 kg moliūgo, 4 pomidorų, 300 g fermentinio sūrio, druskos, maltų juodųjų pipirų, džiūvėsėlių (arba manų kruopų), sviesto.

Gaminimas:
moliūgą nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite 0,5 cm storio gabalėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais (arba manų kruopomis). Išdėliokite ant jos moliūgo skilteles, pagardinkite druska, pipirais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant moliūgo. Vėl – pipirai, druska. Trečias sluoksnis – ant pomidorų berkite sutarkuotą sūrį. Vėl viską kartokite: moliūgai, pomidorai, sūris. Pagardinkite prieskoniais. Uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min. Po pusvalandžio foliją nuimkite ir dar kepkite 10–15 min., kad sūris apskrustų.

Mėsos ir perlinių kruopų troškinys

Reikės
700 g kiaulienos, 3 morkų, 4 svogūnų, 200 g perlinių kruopų, 2 lauro lapų, 4 gvazdikėlių, 5 juodųjų pipirų, poro, druskos ir aliejaus.

Gaminimas:
perlines kruopas nuplaukite, užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir kartu su morkomis pakepkite keptuvėje su aliejumi. Pasūdykite. Mėsą sudėkite į puodą, suberkite prieskonius, užpilkite truputį vandens ir troškinkite. Maždaug po 10 min. sudėkite perlines kruopas. Svogūnus supjaustykite į 4 dalis, pakepkite keptuvėje su aliejumi ir sudėkite į troškinį. Sudėkite pjaustytą porą, įpilkite dar truputį šilto vandens ir baikite troškinti.

Vištienos šašlykas

Reikės
500 g vištienos krūtinėlės, nedidelės cukinijos, kelių spalvų paprikų, 1 didelio svogūno, 125 ml natūralaus jogurto, skiltelės česnako, 0,5 šaukštelio maltos paprikos, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių smulkintų šviežių mėtų.

Gaminimas:
česnaką sutrinkite, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius ir druską. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos. Gerai išmaišykite ir palikite 6 val. pasimarinuoti. Nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją – griežinėliais, papriką – didesniais gabaliukais. Suverkite ant iešmų mėsą ir daržoves. Kepkite kepsninėje nuolat vartydami.

Džiovintų vaisių ir riešutų saldainiai

Reikės
100 g džiovintų slyvų, 100 g džiovintų persikų, 100 g migdolų, 0,5 stiklinės cukraus pudros, šaukšto romo, 3 šaukštų kokoso drožlių ar 3 šaukštų sezamo sėklų.

Gaminimas:
džiovintas slyvas ir persikus gerai nuplaukite. Pamerkite ir palaikykite bent pusvalandį. Vaisius ir riešutus gerai sumalkite ir sumaišykite su cukraus pudra bei romu. Iš gautos masės darykite rutuliukus, apvoliokite juos kokoso drožlėse ar sezamo sėklose ir padėkite šaltai kelioms valandoms.

Vištienos ir sūrio keksiukai

Reikės
500 g vištos krūtinėlės, stiklinės tarkuoto sūrio, 40 g miltų, 100 ml pieno, 2 kiaušinių, žalumynų, 2 šaukštų majonezo, 2 šaukštų grietinės, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
vištos krūtinėlę išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pieną, majonezą, grietinę ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Suberkite pjaustytą vištieną, smulkintus žalumynus (krapus, petražoles) ir miltus. Viską išmaišykite. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Aviečių uogienė

Reikės
1,5 kg aviečių, 2 bananų, 2–3 persikų, 1 kg uogienių cukraus

Gaminimas:
nuplaukite uogas ir vaisius, susmulkinkite. Į puodą suberkite vaisius ir uogas, maišydami suberkite uogienių cukrų. Virkite maždaug 10 minučių ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami. Nugriebkite putas, palikite ataušti (apie pusvalandžiui), kartais pamaišykite. Supilstykite uogienę į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite, palikite pernakt atvėsti ir sustingti.

Varškės keksas

Reikės
300 g varškės, 150 g sviesto, pakelio kepimo miltelių, 300 g miltų, 4 kiaušinių, 300 g cukraus, saujos razinų.

Gaminimas:
sviestą gerai išsukite ir po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Varškę gerai pertrinkite, sudėkite į sviestą kartu su miltais bei kepimo milteliais. Suberkite razinas.
Išmaišykite tešlą ir supilkite į kekso formą. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

Kastinis su varške

Reikės
300 g varškės, 100 g sviesto, 2 stiklinių grietinės, stiklinės rūgpienio, pagal skonį druskos, 2 skiltelių česnako, šaukštelio kmynų.

Gaminimas:
minkštą sviestą išsukite iki purumo. Varškę pertrinkite per sietelį. Į sviestą dėkite po šaukštą grietinės, rūgpienio, varškės ir gerai išsukite. Taip po truputį sudėkite varškę, rūgpienį ir grietinę. Gerai išsukite. Įberkite druskos, įspauskite česnako, įberkite smulkintų kmynų ir gerai išmaišykite. Patiekite su virtomis ar orkaitėje keptomis bulvėmis.

Sočiosios salotos

Reikės
brokolio, pekininio kopūsto, 200 g vištos krūtinėlės, 50 g fetos sūrio, majonezo, alyvuogių aliejaus, 3 saujų lukštentų saulėgrąžų, 2 saujų džiovintų spanguolių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
brokolio galvą nuplikykite karštu vandeniu ir supjaustykite. Supjaustykite pekininį kopūstą. Nedideliais gabalėliais supjaustykite vištos krūtinėlę ir dėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, berkite saulėgrąžas. Kepkite tol, kol saulėgrąžos gražiai apskrus. Vėliau vištieną su saulėgrąžomis sumaišykite su brokoliais ir pekininiu kopūstu. Sudėkite spanguoles, kubeliais pjaustytą fetos sūrį. Įdėkite majonezo arba pagardinkite alyvuogių aliejumi, berkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišykite.

Gaivios arbūzo salotos

Reikės
700 g arbūzo, raudonojo svogūno, 180 g fetos sūrio, pagal skonį mėtos lapelių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, juodųjų pipirų.

Gaminimas:
arbūzą nulupkite, išimkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, fetos sūrį, užberkite mėtos lapelių. Užpilkite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Puslapis 1 iš 25

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:2105
Vakar apsilankė:6590
Šią savaitę apsilankė:2105
Šį mėnesį apsilankė:185966
Viso (nuo 2015-02-16):6597918
Šiuo metu naršo:
132
2017-10-23