Dienos receptas

Vištienos šašlykas

Reikės
500 g vištienos krūtinėlės, nedidelės cukinijos, kelių spalvų paprikos, didelio raudonojo svogūno, 125 ml natūralaus jogurto, česnako skiltelės, 0,5 šaukštelio maltos paprikos, druskos pagal skonį, 2 šaukštelių smulkintų šviežių mėtų.

Gaminimas:
sutrinkite česnaką, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos krūtinėlės. Gerai išmaišykite ir palikite šešioms valandoms pasimarinuoti. Nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją griežinėliais, papriką didesniais gabaliukais. Verkite ant iešmų viską iš eilės. Nuolat vartydami kepkite kepsninėje.

Moliūgo virtinukai

Reikės
600 g moliūgo tyrės, 2 kiaušinių trynių, 100–200 g miltų, druskos ir malto muskato.

Gaminimas:
moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušinių tryniais, žiupsneliu malto muskato ir druska. Dėkite miltų ir minkykite. Stalą pabarstykite miltais ir iš gabalėlio tešlos formuokite ilgą volelį. Volelio paviršių suplokite ir supjaustykite centrimetro pločio gabalėliais.
Virkite pasūdytame vandeny. Kai iškils į viršų, virkite dar tris minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Kiaušinių keksiukai su šonine

Reikės
12 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės, 7 kiaušinių, 200 g pievagrybių, raudonosios paprikos, 2 šaukštų grietinės, šiek tiek česnakų laiškų, čiobrelių, druskos ir juodųjų pipirų.

Gaminimas:
pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite keptuvėje. Pagardinkite čiobreliais, druska ir juodaisiais pipirais. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Kiaušinius išplakite su grietine, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite smulkiai supjaustytus česnako laiškus. Keksiukų formeles išklokite šoninės juostelėmis, dėkite keptus pievagrybius, papriką ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol gražiai apskrus.

Mėsa įdarytos bulvės

Reikės
12 bulvių, svogūno, 400 g kiaulienos faršo, 150 g sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskoninių žolelių pagal skonį.

Gaminimas:
nuplautas bulves perpjaukite išilgai pusiau. Ties viduriu kiekvienoje puselėje padarykite duobutę. Į maltą mėsą sudėkite svieste pakepintą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Į kiekvieną bulvės puselę dėkite įdaro. Įdarytas bulvių puseles dėkite į skardą ir kepkite apie 30–40 min. 170 °C orkaitėje. Pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Daržovių kotletai

Reikės
5 bulvių, morkos, 200 g šparaginių pupelių, 2 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, svogūno, šaukšto sviesto, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:
smulkiai supjaustykite nuluptas bulves, morką ir išvirkite. Suberkite šparagines pupeles ir virkite 15 minučių. Kol daržovės verda, susmulkinkite svogūną ir apkepkite svieste, kol paruduos. Nupilkite vandenį, virtas daržoves perdėkite į dubenį. Palaukite, kol pravės, ir sutrinkite. Užberkite druskos, juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir keptus svogūnus. Viską gerai išminkykite. Galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Suformuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Pikantiška įdarytų kiaušinių užkandėlė

Reikės
4 kietai virtų kiaušinių, 150 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, 4 šaukštelių raudonųjų ikrų, 1 saujos smulkintų graikinių riešutų, 2 česnako skiltelės, šiek tiek majonezo, šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
kiaušinius nulupkite ir perpjaukite išilgai perpus. Iš kiaušinių išimkite trynius, juos sutrinkite šakute, berkite tarkuotą sūrį, smulkintus riešutus, prieskonius, įspauskite česnaką, dėkite majonezo tiek, kad masė būtų lengvai tepama. Gerai išmaišykite. Kiaušinių kremu užpildykite kiaušinių baltymų puseles (patogiausia konditeriniu švirkštu). Ant viršaus uždėti po pusę šaukštelio ikrų.

Daržovių troškinys

Reikės
500 g kiaulienos mentės be kaulo, 2 indelių konservuotų pupelių, 2 indelių konservuotų pomidorų be odelės, 200 g moliūgo masės, 3 paprikų, 2 morkų, 2 bulvių, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, aliejaus.

Gaminimas:
mėsą supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, pašlakstykite aliejumi, berkite druskos bei juodųjų pipirų pagal skonį ir kepkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, paprikas taip pat susmulkinkite kubeliais. Į puodą su mėsa suberkite visas daržoves, išskyrus pupeles. Palikite troškintis, kol bulvės suminkštės, tada berkite konservuotas pupeles ir dar 10 min. troškinkite.

Varškės spurgos

Reikės
100 g cukraus pudros, 4 šaukštų cukraus, 2 kiaušinių, 5 šaukštų kvietinių miltų, šaukštelio sodos, 0,5 kg varškės, 50 g grietinės, aliejaus, vanilinio cukraus.

Gaminimas:
kiaušinius ištrinkite su cukrumi, varškę, grietinę, sumaišytą su soda, miltus ir vanilinį cukrų gerai suminkykite. Iš gautos tešlos darykite mažus kukuliukus arba riestainius. Virkite pavartydami įkaitintame aliejuje. Išgriebtas spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Šoninės užkandėlė su įdaru

Reikės
8 riekių šaltai rūkytos šoninės (arba kumpio), 150 g varškės (skaniau riebesnė), 1 šaukšto majonezo, 1 česnako skiltelės, šiek tiek maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:
varškę sutrinkite šakute, sumaišykite su majonezu ir išspaustu česnaku. Pagal skonį galima pagardinti druska ir pipirais. Varškės masę dėkite ant šoninės juostelių ir susukite. Sutvirtinkite mediniais dantų krapštukais. Apkepinkite sausoje keptuvėje iš visų pusių, tada pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

Purus varškės pyragas

Reikės
500 g varškės (kreminės, kepiniams), 4 kiaušinių, 7 šaukštų cukraus, 2 šaukštų grietinės, 2 šaukštų (su kaupu) krakmolo, vanilinio cukraus.

Gaminimas:
kepimo indą nuimamais kraštais plonai ištepkite sviestu, orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę gerai išsukite, berkite krakmolą ir išmaišykite. Iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pilkite į kepimo indą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 35 min. Išimkite, kai gerai atvės.

Puslapis 1 iš 35

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:4155
Vakar apsilankė:7740
Šią savaitę apsilankė:4155
Šį mėnesį apsilankė:187781
Viso (nuo 2015-02-16):8021428
Šiuo metu naršo:
117
2018-04-23
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!