Dienos receptas

Kalafioro mišrainė su krabais

Reikės:1 kalafioro žiedyno, 6 kiaušinių, 300 g krabų lazdelių, 1/2 ilgavaisio agurko, ryšulėlis krapų, 1 v. š. Majonezo, 2 v. š. natūralaus jogurto be priedų, 1 česnako skiltelės, druskos pagal skonį, citrinos sulčių.

Gaminimas: kalafiorą sulaužyti mažais gabaliukais ir perlieti verdančiu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius supjaustyti kvadratėliais ir suberti ant kalafioro. Krabų lazdeles ir agurką susmulkinti ir berti kartu. Užpilui sumaišyti majonezą su jogurtu, pagardinti citrinos sultimis, druska. Suberti smulkiai sukapotą česnaką. Užpilą supilti ant salotų, suberti pasmulkintus krapus. Viską permaišyti kartu.

Vyno padaže troškinta lydeka

Reikės: 1 kg lydekos, 60 mililitrų balto sauso vyno, 100 mililitrų grietinėlės, 100 mililitrų sultinio, 1-2 šaukštų miltų, ryšulėlio krapų, 1 šaukštelio druskos, česnakų, maltų pipirų, aliejaus kepimui.

Gaminimas
1. Pirmiausia lydeką supjaustome gabaliukais, gerai įtriname pipirais, druska, smulkintais česnakais bei padedame maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą pasimarinuoti.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus bei kepame žuvį. Ji neturi visiškai iškepti. Sudedame žuvies gabaliukus į gilesnį karščiui atsparų indą bei užpilame vyno padažu. Padažui pagaminti į tą pačią keptuvę supilame vyną, sultinį, grietinėlę bei išmaišome miltus. Viską kaitiname, kol padažas kiek sutirštės. Po to įmaišome smulkintų krapų, pasūdome bei pagardiname maltais pipirais.
3. Galiausiai žuvį su padažu maždaug 25–30 minučių pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Prancūziškas desertas

Reikės: 5 abrikosų, 5 braškių (abrikosus ir braškes galima keisti kitais mėgiamais vaisiais ir uogomis: obuoliais, persikais, kriaušėmis, slyvomis ir t. t.) 3/4 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės grietinėlės, 3 didelių kiaušinių, 1/2 stiklinės miltų, 3 v. š. brendžio (nebūtina), 4 v. š. cukraus (galima keisti klevų sirupu), kelių lašų vanilės ekstrakto, šaukšto cukraus pudros dekorui, sviesto formai ištepti.

Gaminimas: Abrikosus ir braškes supjaustome pusiau ir sudedame į sviestu išteptą kepimo formą. Atidedame į šalį. Dubenyje išplakame kiaušinį, pieną, grietinėlę, vanilę ir brendį. Taip pat supilame klevų sirupą, jeigu juo keičiame cukrų. Beriame cukrų, miltus, druską. Išplakame, kad neliktų gumuliukų. Gautą masę supilame į kepimo formą. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę 30–35 min. Pudrą beriame tik tada, kaip pyragas atvėsta.

Kopūstų pyragas

Įdarui reikės: 1 nedidelės šviežio kopūsto galvos, 2 svogūnų, sviesto/ aliejaus (kepimui), 3 virtų kiaušinių, druskos, pipirų, 1 žalio kiaušinio, krapų, petražolių.
Tešlai reikės: 3 kiaušinių, 250 ml grietinės, 60 ml majonezo, apie 300ml miltų, 1/2 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

Varškės tortas su braškėmis

Reikės: 500 ml grietinėlės, 4 v. š. cukraus, 1 pakelio vanilinio pudingo, 750 g varškės, 14 g želatinos, 0,5 stiklinės pieno, braškių (gali būti ir šaldytos), saujos aguonų, tarkuoto šokolado papuošimui.

Varškę pertrinti per sietelį. Želatiną užpilti 0,5 stiklinės pieno ir palaikyti 30 min. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir pudingo milteliais. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Želatiną su pienu nuolat maišant pakaitinti ir plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Varškės masę perskirti pusiau ir į vieną dalį suberti aguonas, ir išmaišyti, o kitą – palikti baltą. Masę su aguonomis dėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintas braškes ir uždengti likusia varškės mase. Viršų išlyginti ir apibarsčius tarkuotu šokoladu dėti į šaldytuvą 3–4 val.

Skanaus!

Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir krabų lazdelėmis

Reikės: 800 gramų virtų bulvių, 100 gramų sūrio, 100 gramų mocarela sūrio, 150 gramų krabų lazdelių, 70 gramų miltų, 1 kiaušinio, 2 skiltelės česnako, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų.

Rūkytos vištienos salotos su avokadu ir riešutais

Reikės: 200 gramų rūkytos vištienos, 100 gramų graikinių riešutų (arba anakardžių), 1 gūželės salotų, 1 obuolio, 1avokado, 1 morkos, 1 rausvojo svogūno.
Užpilui: 4 šaukštai majonezo, 4 šaukštai natūralaus jogurto, ketvirčio svogūno, 1 skiltelės česnako, 1 šaukšto sojos padažo, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukštelio rudojo cukraus, šiek tiek druskos, šiek tiek pipirų.

Bulvinių blynų užkepėlė

Reikės: 7 bulvių, 6 pievagrybių, 1 kiaušinio, 150 g sūrio, 100 g dešros, prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:
Bulves sutarkuoti per burokinę tarką, įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių. Iškepti norimo dydžio blynelius. Blynus sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Ant blynų dėti smulkintus pievagrybius, dešrą ir tarkuotą sūrį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Tortilijos su faršu

Reikės: 6 didelių arba 8 mažesnių tortilijų paplotėlių, 500 g kiaulienos ar jautienos faršo, 250 g pievagrybių, 1 indelio konservuotų pupelių, 1 morkos, 1 didelio svogūno, 0,5 raudonos paprikos, 0,5 geltonos paprikos, 3-4 skiltelių česnako, 2-3 valg. š. pomidorų padažo, druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų čili pipirų, svogūnų laiškų.

Gaminimas:
Morką supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti stambia trintuve. Pievagrybius supjaustyti juostelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinti faršą. Pabarstyti druska, pipirais. Suberti susmulkintą česnaką ir pakepinti 1-2 min. Sudėti svogūnus, morkos, paprikas, pievagrybius ir pakepinti dar kelias minutes. Sudėti pomidorų padažą, suberti konservuotos pupelės, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti pora minučių. Pagardinti maltais čili pipirais, susmulkintais svogūnų laiškais.
Tortilijų paplotėlius įvynioti į foliją ir kelias minutes pašildyti įkaitintoje orkaitėje (galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet tik keletą sekundžių, svarbu tortilijų paplotėlių neperkaitinti). Ant kiekvieno pašildyto tortilijos paplotėlio dėti paruošto įdaro ir suvynioti.
Tortilijas su faršu sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Skanaus.

Varškės kukuliai su vištiena

Varškės kukulių tešlai reikės: 400 g 9 proc. riebumo varškės, 2 kiaušinių, 3 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo (kupini), 3 valgomieji šaukštai miltų (kupini), druskos.

Papildomai reikės: miltų – apvolioti, krakmolo, vandens ir druskos virimui.

Įdarui reikės: 300 g virtos vištienos filė, 2 morkos, 2 skiltelės česnako, druskos pagal skonį, 30 g sviesto, 50 ml. grietinėlės.

Padažui reikės: 2 valgomųjų šaukštų grietinės, 50 g sviesto, 40 ml. grietinėlės, druskos, žiupsnelis džiovintų bazilikų.

Puslapis 1 iš 23

Reklama

 

Reklama

Reklama

DPC_250x250

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2017 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:393
Vakar apsilankė:8602
Šią savaitę apsilankė:8995
Šį mėnesį apsilankė:246315
Viso (nuo 2015-02-16):5578374
Šiuo metu naršo:
104
2017-06-27