Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras kviečia artimesnei pažinčiai

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO) turi gražią tradiciją – publikai prisistatyti iš arčiau, pasirodyti ne tik kaip kartu grojantis kolektyvas, bet ir kaip kiekvieno muzikanto gabumus palaikantis ir puoselėjantis orkestras. Kasmet metų pradžioje LNSO rengia muzikinį prisistatymą, kuriame visas būrys talentingų muzikantų demonstruoja savo meistriškumą atlikdami įdomias, retai skambančias partitūras solo su orkestru. Tai muzikantai nuo stygininkų iki pūtikų, nuo pirmojo orkestro pulto iki boso partijų atlikėjo. Visi jie į sceną žengia kaip solistai!

Šių metų pasirodymo programa pavadinta „Orkestro DNR”, joje skambės įvairių epochų kūriniai, atspindintys kiekvieno soluojančio instrumento galimybes ir virtuoziškumą.

Įdomu, kad šiemet artimesnė pažintis su orkestru vyks ne po įprasta Filharmonijos pastoge Vilniuje, o kituose Lietuvos miestuose. Mat uždarius Nacionalinės filharmonijos didžiąją salę remontui, LNSO daugiau keliauja po Lietuvą. Programą „Orkestro DNR” numatyta atlikti Kaune ir Utenoje.
Ką gi išgirs publika, kokius instrumentus pamatys iš arčiau?
Šįkart skambės daugiau pučiamųjų instrumentų solo. Obojininkas Tomas Bieliauskas atliks Antonio Vivaldi koncertą obojui C-dur, RV 447, fagotininkas Julius Klimavičius gros Carlo Maria von Weberio „Vengrišką andante ir rondo”, valtornininkas Mindaugas Gecevičius dovanos Paulio Dukas „Vilanelę”, trombonininkas Albinas Gražulis pamalonins Nino Rotos Concerto in C trombonui ir orkestrui fragmentais, klarnetininkas Andrius Žiūra interpretuos Aarono Coplando koncertą klarnetui, fleitininkai Valentinas Gelgotas ir Raimonda Virvytienė džiugins Franzo ir Karlo Dopplerių „Fantazija operos „Rigoletas” temomis”.
Tarp išvardytųjų įvairių epochų autorių kūrinių skambės ir dvi šių laikų muzikos kompozicijos. Tai – kaimyninės Latvijos kūrėjo Georgo Pelēcio miniatiūra, netradiciškai gretinanti du solistus – smuiką ir vibrafoną. Solistų partijas atliks Agnė Švagždytė (smuikas) ir Andrius Rekašius (vibrafonas). Taip pat girdėsime LNSO violončelininko bei kompozitoriaus Arvydo Malcio „Izabelės sapną” violončelei ir styginių orkestrui (2012), solo grieš violončelininkas Edmundas Kulikauskas.
Orkestrui diriguos maestro Robertas Šervenikas. Koncerto programą turėtų komentuoti LNSO bičiulis, su šiuo orkestru seniai bendradarbiaujantis ir muzikantus gerai pažįstantis bei žodžio kišenėje neieškantis muzikologas Viktoras Gerulaitis.
Su orkestru iš arčiau supažindinanti programa yra edukacinio pobūdžio, ją remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Intriguojantis orkestro muzikos koncertas „Orkestro DNR” vyks vasario 10 dieną, sekmadienį, 15 val. Utenos kultūros centre.

Bilietai (3, 5 Eur) platinami Utenos kultūros centro kasoje ir www.filharmonija.lt.

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas