Jau kovo 16 d. Utenoje – Ištvan Kvik ir SARE ROMA koncertas

Žinomas Lietuvos dainininkas, romų ansamblio „Sare Roma“ vadovas Ištvanas Kvik daugeliui puikiai atpažįstamas iš publikos pamėgtų romų dainų. Jau kovo 16 d. su SARE ROMA su I. Kvik surengs siautulingą koncertą Utenos kultūros centre. Ansamblio vadovas I.Kvik sutiko pasidalinti įspūdžiais, kaip sekasi ruoštis koncertui bei atskleidė, kad miestą sudrebins GYPSY FIESTA.

Paklaustas apie tai, ko laukti klausytojams, atvykusiems į koncertą, atlikėjas neslepia, kad tai bus tikra GYPSY FIESTA. Jaudinanti muzika, spalvingi kostiumai, uždegantys šokiai, šviesų ir garso efektai – kiekviena mūsų pasirodymo akimirka jaudina ir džiugina žiūrovą. SARE ROMA koncertas – tai pasakojimas apie visa griaunančią meilę gyvenimui – muzikai, šokiui, žmogui. Iš plačios romiškos širdies atliekamos dainos nepalieka abejingų, o aistringa ir virtuoziškai atlikta muzika užburia ir padovanoja pačius geriausius jausmus ir emocijas.

Koncerte skambės ir visų mylimi kūriniai „Lietuvaitė“, „Aš turtingas“, „Tie keliai“, ir tradicinės užburiančios romų dainos, ir visiškai nauji, neseniai sukurti kūriniai, pristatyti per romų festivalį 2022 m. rudenį. Mes atvežame jums, mieli klausytojai ir žiūrovai, didžiausią dovaną – pačias geriausias emocijas, kurios gydo ir primena, koks gyvenimas yra gražus!

O taip pat koncerte skambės ir lietuvių liaudies dainos, kurioms SARE ROMA suteikė naujo, romams būdingo atspalvio. Paklaustas, kaip kilo mintis perdaryti lietuvių liaudies dainas pagal romų muzikos temperamentą, Ištvan Kvik sako, kad noras leistis į tokį eksperimentą galvoje kirbėjo jau labai seniai. „Visi „Sare Roma” ansamblio nariai yra gimę Lietuvoje ir visą gyvenimą čia gyvena. Todėl atrodo, kad viskas susiklostė natūraliai. Man tiesiog labai patinka lietuvių kalba ir lietuvių liaudies dainos, folkloras. Juk romų muzika ir gimė iš tų šalių, kuriuose jie gyveno įkvėpimo. Ispanijoje gyvenančių romų muzikoje jaučiamas flamenko stilius, Balkanų šalių grupių muzikoje – balkanų muzika.

Kai pirmą kartą išgirdau dainą „Pasvarcyk, antela”, man ji labai patiko. Pamaniau, kad ji labai gražiai skambėtų romų romanso stiliumi. Reikėjo tik pabandyti. Taip pat gimė ir kitų dainų variantai. Studijoje su gitara ėmėme dainuoti ir atrodo, kad įkvėpimas tiesiog liejosi. Visiškai natūraliai. Labai džiaugiuosi rezultatu, nes ypač dzūkų ir žemaičių tarmė man yra pati gražiausia, mane žavi šiomis tarmėmis kalbantys žmonės. Tai kaip muzika.

Tikiuosi, kad šios dainos palies ir mūsų klausytojų širdis. Visas jas atliksime mūsų planuojamame šių metų koncertiniame ture „Gypsy fiesta”. Esu tikras, kad mūsų pasirodymas palies kiekvieno klausytojo širdį. „Sare Roma“ per daug metų subūrė tikrų klausytojų fanų bendruomenę, kuri su metais tik didėja. Ketiname aplankyti Alytų, Uteną, Panevėžį, Kauną, Ukmergę, Telšius, Plungę, Šiaulius, Marijampolę”, – sako I.Kvik.

Nepraleiskite siautulingos GYPSY FIESTOS. Bilietus platina Kult8ros centras ir kakava.lt: https://kakava.lt/renginys/gypsy-fiesta-istvano-kvik-ir-sare-roma-koncertinis-turas-2023/4591/9041

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas