Reikia: 3 kaimiškų kiaušinių, 1 stiklinės miltų, 1 nepilnos stiklinės cukraus, 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių, 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus, apie 500 g braškių, nedidelio gabalėlio sviesto, cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų, suberkite kepimo miltelius.
Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite į 4 dalis.
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Supilkite paruoštą masę į formą, ant viršaus suberkite braškės.
Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 25 min. arba iki sauso pagaliuko (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką į pyrago viduriuką jis turi būti sausas).
Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.