Desertas su braškėmis ir varškės kremu

4–5 nedidelėms stiklinėms reikės: 200 gr braškių, 300 gr kreminės varškės „President” (arba „Rikotos”, „Maskarponės” ar kt.), 200 gr grietinėlės 35 proc., 100 gr sausainių („Selga”, „Gaidelis”), 30 gr sviesto, 5 v. š. cukraus (arba pagal skonį).

Gaminimas:
Sausainius sumalame smulkintuvu arba smulkiname bulvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
Grietinėlę išplakame su 3 v. š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
Braškes šiek tiek sutriname su 2 v. š. cukraus.
Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t. t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!

Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas