4–5 nedidelėms stiklinėms reikės: 200 gr braškių, 300 gr kreminės varškės „President” (arba „Rikotos”, „Maskarponės” ar kt.), 200 gr grietinėlės 35 proc., 100 gr sausainių („Selga”, „Gaidelis”), 30 gr sviesto, 5 v. š. cukraus (arba pagal skonį).
Gaminimas:
Sausainius sumalame smulkintuvu arba smulkiname bulvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu, sudedame į stiklines, šaukšteliu paspaudžiame, kad trupiniai truputį sukibtų.
Grietinėlę išplakame su 3 v. š. cukraus ir citrinos rūgštimi iki standumo. Atsargiai sumaišome su varške.
Braškes šiek tiek sutriname su 2 v. š. cukraus.
Dedame ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir t. t. Palaikome 1-2 val. šaldytuve. Skanaus!
Galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita!