Utenoje nauja paslauga – knygas pristatys į namus

Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, bendradarbiaudama su VšĮ Nacionaliniu socialinės integracijos institutu, skelbia apie teikiamą knygų pristatymo į namus paslaugą ir kviečia ja aktyviai naudotis senjorus bei žmones su judėjimo negalia.

dav

Siekdama didinti atvirumą, paslaugų prieinamumą ir dovanoti skaitymo džiaugsmą kuo didesniam skaičiui uteniškių, biblioteka tokiems skaitytojams knygas bekontakčiu būdu pristatys tiesiai į namus.

Bibliotekininkai įsitikinę, kad skaitymas – ne tik pramoga ir puikus būdas leisti karantino laiką namuose, knygos taip pat mažina stresą bei padeda įveikti niūrias nuotaikas, kurių pandemijos metu tikrai netrūksta. Siekdami, kad skaitymo teikiama nauda galėtų naudotis ir tie skaitytojai, kurie iš namų išeiti negali, „Socialinis taksi“ knygas jiems atveš į namus.

Utenos A. ir m. Miškinių viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga kviečiami naudotis vyresni kaip 70 metų senjorai, žmonės su judėjimo negalia ir laikinai, pavyzdžiui, dėl patirtos traumos, judėti negalintys skaitytojai. Knygos skolinamos mėnesio laikotarpiui su galimybe šį terminą prasitęsti dar du kartus, jei leidinys nerezervuotas kito vartotojo.

„Socialinis taksi“ knygas vežios kartą per savaitę, o skaitytojui paslauga teikiama kartą per mėnesį ir bekontakčiu būdu bus pristatyta iki penkių knygų.

Norintys pasinaudoti Utenos A. M. Miškinių viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga, kviečiami kreiptis telefonu 8 389 61608 darbo dienomis 9–18 val. Užsisakydami knygas skaitytojai privalės pateikti ir neįgaliojo pažymėjimo numerį.

Parengė Dainora Narkūnienė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas