Po didžiosios Sartų žiemos šventės – fotografijos paroda

Jau tapo graži tradicija po ristūnų lenktynių Dusetų dailės galerijoje atidaryti parodą „Žirgas fotografijoje”. Jos entuziastas šio galerijos vadovas dailininkas ir parodos kuratorius Alvydas Stauskas apgailestavo, kad šiemet į parodą buvo atsiųsta keletas šimtų fotografijų, tačiau eksponuojama kur kas mažiau.

Fotografijas kartu su kitais komisijos nariais vertinęs pirmininkas, Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedros dėstytojas Andrius Surgailis pasidžiaugė tokia fotografijų meno mylėtojų gausa, o jam talkinęs kitas uteniškis, Gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis” prezidentas Rimantas Udras pabrėžė, kad fotografų lygis nuolat auga ir jie tobulėja. Vertinimo komisijos nariai apdovanojo diplomais šios tarptautine paroda virtusio renginio dalyvius, tarp kurių ne tik lietuviai, bet ir latviai, rusai, baltarusiai, puikūs ir ekspresyvūs darbai atsiųsti iš Portlando (JAV).
Šioje parodoje eksponuojami ir Utenos krašto fotomenininkų darbai: uteniškių Adolfo Sinkevičiaus „Sartų žirgeliai”, Zigmanto Joniko „Su vėjeliu”, zarasiškio Algimanto Navicko „Kaip senais gerais laikais”, „Parodomoji programa”, salakiškio Rimanto Bikulčiaus, dusetiškių Reginos Barzdaitės ir Normantės Ribokaitės fotografijos.
Ta proga buvo išleistas katalogas – kuriame per 60 fotografijų. Dusetų dailės galerijoje paroda veiks iki šių metų kovo 18 dienos.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas