Vištienos kepsnys su sūriu

Reikės: 2 vištienos krūtinėlių, 2 kiaušinių, kelių saujų džiūvėsėlių, 150 g kietojo sūrio, 5-6 vyšninių pomidorų, 2 šakelių šviežio baziliko, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kario, druskos, alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:
1. Pirmiausia kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauname per pusę horizontaliai, bet ne visiškai iki galo. Įpjovę beveik iki galo „atidarome” ją tarsi knygą. Pridengiame maistine plėvele arba švariu maišeliu bei padaužome, kad pasidarytų panašaus storio. Tuomet vištieną pabarstome druska bei šiek tiek kariu. Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į antrą beriame porą saujų džiūvėsėlių. Į trečią – maždaug 100 gramų sutarkuoto sūrio.
2. Tada vištienos kepsnelius merkiame į kiaušinio plakinį, po to į džiūvėsėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartome lėkštėje su sūriu bei dedame į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks maždaug poros minučių.
3. Galiausiai įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą pašlakstome alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dedame į skardą. Ant viršaus pabarstome į keturias dalis padalintais pomidoriukais, smulkintais baziliko lapeliais bei likusiu sūriu. Pašauname į gerai įkaitusią orkaitę kažkur 7-oms minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris gražiai išsilydys. Viskas, kviečiame visus prie stalo ir ragaujam!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas