Varškės tinginys su uogomis

Reikės: varškės (9% riebumo) – 400 g, sviesto (minkšto, kambario temperatūros) – 200 g, sausainių („Du gaideliai” ar kt.) – 2 pakeliai, kondensuoto pieno – 0,5 skardinės (198.5 g) (skardinės talpa 397 g), vanilinio cukraus – 1 valg. šaukštas, aguonų – 2 valg. šaukštai, citrinos žievelės – 1 vnt., cukraus pudros – 3 valg. šaukštai, šviežių uogų: braškės, avietės, mėlynės ar šilauogės – 400 g.

Gaminimas: minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, suberkite trintą varškę ir gerai išsukite, kad susidarytų vientisa masė.
Į paruoštą sviesto ir varškės mišinį suberkite sutrupintus sausainius, įpilkite kondensuotą pieną, įberkite aguonų ir šviežių uogų, įtarkuokite citrinos žievelę ir maišykite, kol vienodai pasiskirstys.
Į formą (naudojau silikoninę) suverskite pagamintą masę, vienodai paskirstykite ir išlyginkite paviršių. Statykite stingti ir brinkti valandai į šaldiklį, o po to į šaldytuvą nors 4 valandoms, o geriausiai palikti per naktį. Sustingusį „Tinginį” išimkite iš formos ir papuoškite uogomis.

Skanaus!

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas