Reikės
3 silkų filė, 1–2 obuolių, 0,5 virto nulupto burokėlio, 1 virtos nuluptos morkos, 2 konservuotų persikų, pluoštelio svogūnų laiškų, 2 šaukštų majonezo, šaukštelio citrinų sulčių, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
obuolius nulupkite , išimkite sėklalizdžius, sutarkuokite ir išmaišykite su citrinų sultimis. Silkių filė, morkas, burokėlį ir konservuotus persikus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus. Ant lėkštės padėkite bokšteliui formuoti skirtą kulinarinę formą. Į jos dugną įdėkite tarkuotų obuolių, užkrėskite majonezo. Tada – sluoksnį silkių kubelių, ant jų – morkų. Užberkite pipirų ir vėl majonezo. Tada – burokėlių, silkių, majonezo. Ant viršaus persikų ir svogūnų laiškus. Nuimkite formeles.