Reikės: 500 g moliūgo, 2 kiaušinių, 5 šaukštų cukraus, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 stiklinių miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 100 g juodojo šokolado, šaukštelio vanilinio cukraus.
Gaminimas: moliūgą sutarkuokite ir nusunkite atsiradusias sultis. Kiaušinius išsukite iki baltumo su cukrumi. Į kiaušinių masę supilkite aliejų ir vėl gerai išsukite. Sukrėskite tarkuotus moliūgus ir išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį įberkite vanilinio cukraus ir išmaišykite. Į kitą dalį supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite. Sukrėskite šokoladinę pyrago masę į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.