Bulvių ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu apkepas

Reikės: 1 kg bulvių, 0,4 l neriebios grietinėlės, druskos, šviežiai grūstų juodųjų , 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, sviesto (formai patepti), šakelės rozmarinų, 30 g tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas:
Bulves supjaustome plonomis riekelėmis. Grietinėlę užviriname su druska ir pipirais. Sudedame į ją bulves ir verdame tris minutes. Kadangi grietinėlės nėra daug, bulvių nemerkiame visų iš karto, bet verdame partijomis. Apvirę vieną partiją, atsargiai išgriebiame, kad nesubyrėtų. Paskui apverdame kitą partiją.
Kepimo formą patepame sviestu, sudėliojame bulvių riekeles. Ant viršaus užberiame patrupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir kelis rozmarinų lapelius. Sudedame antrą sluoksnį bulvių, užpilame grietinėle, kurioje jos virė. Užklojame rozmarinais ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepame maždaug 30 minučių, kol patiekalas gražiai apskrus ir pasidengs traškia plutele. Jei bulvės per greitai skrunda, uždengiame jas aliuminio folija. Jei nusprendžiame kepti atskirose formelėse, kepimo laiką galima sumažinti.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas