Utenos rajone pradėjo veiklą naujas „Kvyklių karjeras“

Kvykliuose (Utenos r.) pradėjo veiklą Kvyklių karjeras – naują karjerą Kvykliuose pradėjo vystyti UAB „Kvyklių karjeras“, kuris priklauso bendrovių grupei „ACME Grupė“. Bendrovių grupei taip pat priklauso karjerai Drąseikiuose (Kauno r.), Kruonyje (Kaišiadorių r.), Bagaslaviškyje (Širvintų r.), Šlavantuose (Lazdijų r.).

„Pradėti veiklą Utenos rajono karjere pasirinkome dėl telkinio dydžio ir šalia esančios patogios infrastruktūros, greta rekonstruojamo Vilnius-Utena kelio. Čia taip pat nuolat auga išgaunamų medžiagų poreikis, nemažėja remonto, kelio tiesimo darbų, aktyvūs ir individualūs statytojai. Kvyklių karjeras palyginti su kitais turi daug išskirtinių savybių: vietovė yra itin turtinga išteklių gausa, pats karjeras išsidėstęs netoli įvairių gyvenviečių ir statybos objektų“, –  teigė „Kvyklių karjero“ vadovas Rolandas Šimoliūnas.

Bus siekiama išgauti aukščiausios rūšies produkciją

Pasak karjero vadovo, karjeras jau paruoštas eksploatacijai, yra nutiesti kokybiški, patogūs keliai iki karjero, įrenginėjama gamybos aikštelė, čia planuojama naudoti pažangius technikos sprendimus, kurie būtų individualiai pritaikyti šio karjero žvyro specifikai. Pagal geologinių tyrimų rezultatus bus projektuojama pažangi karjero technologinė linija. Karjere jau pašalinta augmenija, augalinis žemės sluoksnis ir nukasinėjamas pirmasis žvyro sluoksnis, tad jau aktyviai ruošiamasi žvyro kasimo darbams.

„Pažangios technikos pagalba ateityje planuojame turėti maksimaliai kokybišką, plautą, įvairiausių frakcijų produkciją. Tam, kad būtų pasiekta aukščiausia produkcijos kokybė, žvyras turi būti apdirbamas: pirmiausia jis išplaunamas ir atsijojamas į smėlį, žvirgždą ir gargždą. Šios medžiagos perdirbamos akmenskaldėmis, kad būtų išgauta reikalingos frakcijos skalda.

Sudėtingoms ir ypač saugioms konstrukcijoms, kaip tiltų atramai, betono sijos statiniams, būtina, kad skalda būtų atitinkamos frakcijos. Paprastesniems betonavimo darbams užtenka ir mažiau apdirbto žvirgždo. Specifinių reikalavimų turi ir įvairaus asfalto gamintojai – jų poreikius taip pat atliepsime. Sieksime pagaminti kuo įvairesnių frakcijų produkciją ir patenkinti visų verslo nišų poreikius“, – dalijosi R. Šimoliūnas.

Neseniai veiklą pradėjęs karjeras šiandien gali pasiūlyti žvyrą, skirtą  kelių sankasoms formuoti, o vėliau karjeras pasiūlys maksimaliai platų, net iki dešimties skirtingų rūšių frakcionuotos medžiagos pasirinkimą, skirtą kelių tiesimui, betono ir gelžbetonio centrams, pramoninių ir individualių namų statybai. Šio karjero žvyras galės būti pristatomas ne tik į Utenos, bet ir Molėtų, Švenčionėlių, Ignalinos raj., Vilniaus rajonus.

„Iki šiol aktyviai eksploatuojame Kauno rajone Drąseikių karjerą, turime vertingos patirties, manome, kad geriausias praktikas pritaikysime ir Kvyklių karjere“, – teigė R. Šimoliūnas.

Formuoja naują karjero komandą ir siūlo darbo vietą

Pasak karjeros vadovo, šį karjerą planuojama eksploatuoti ne mažiau nei 50 metų. „Pradėjome gana didelį projektą, karjeras bus kasamas gana ilgą laiką, todėl norime suformuoti Kvyklių karjero komandą. Dabar ieškome šio karjero gamybos vadovo, kuris organizuotų karjeros kasybos ir produkcijos gamybos darbus, planavimą, prižiūrėtų karjero komandą.

Manome, šiai pozicijai tiks asmuo, kuris turi sėkmingos darbo patirties gamybos arba statybų sektoriaus įmonėse, yra orientuotas į rezultatą, privalumas būtų jeigu asmuo būtų susipažinęs su karjerų verslo specifika, suprastų, kaip vyksta gamybos procesas“, – vardijo ir kvietė prisijungti prie komandos karjeros vadovas.

Anot R. Šimoliūno, dirbdama su karjerais, bendrovė ypatingai vertina karjero darbuotojus: stengiamasi sudaryti kuo įmanoma patogesnes darbo sąlygas, motyvacines priemones, taikyti pažangius vadybos sprendimus. Norintys prisijungti prie Kvyklių karjeros komandos daugiau informacijos gali surasti čia.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas